Hosszú idő után ébredt fel egy közel 2100 BTC-t birtokló bálna

Egy hosszú ideje alvó, nagyjából 2100 BTC-t, azaz mai árakon számolva körülbelül 56,3 millió dollárt birtokló Bitcoin bálna ébredt fel hibernációjából.

A 6 éve használaton kívül lévő tárca a PeckShield blokklánbiztonsági cég szerint nemrégiben újból az aktivitás jeleit mutatta. A címre ez a BTC mennyiség még 2017. októberében érkezett, amikor körülbelül 11,8 millió dollárt ért, az akkori árfolyam szerint.

Alvó bálnák

Elképzelhető hogy a tulajdonos azért döntött úgy, hogy újraéleszti címét, mivel valamilyen eseményre, egy nagyobb eladásra vagy beruházásra készül. Azonban elnézve a Bitcoin jelenlegi árfolyamát, kevés esélyt adunk erre. Előfordul olyan eset is, hogy egyes tulajdonosok csupán egy másik címre helyezik át meglévő készleteiket, így mutatva az aktivitás jeleit.

Nem ez az első eset a közelmúltból, hogy egy ilyen jelentős Bitcoin bálna hosszú évekig tartó alvás után újra ébredt. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, több mint egy évtizednyi szunnyadás után ismét aktivitást mutatott egy rejtélyes Bitcoin cím, amely még Satoshi Nakamoto idejéből származik. A 13 éve alvó tárcán  1005 BTC (kb. 29,7 millió dollár) pihent. Májusban pedig egy 12 éve hibernációban lévő bálna ébredt fel, miután 139 BTC-t utalt át egy másik címre.

A cikk írásának időpontjában a BTC árfolyama 26 985 dollár körül mozog, az elmúlt 24 óra alatt 0,77%-os csökkenést produkálva. Ezzel szemben az elmúlt hét nap folyamán 3,44%-os emelkedésnek örvendhetett a világ legismertebb kriptovalutája.