A Bitcoin-bálnák több mint 12%-kal növelték a Bitcoin vagyonukat a medvepiac ellenére

A kriptoszektor viharos időszakon megy keresztül, és ezt a Bitcoin árfolyama is megszenvedi. A pánikhangulat ellenére azonban a legnagyobb Bitcoin-bálnák ügyesen gyarapítják pozícióikat, a hálózaton belüli állományuk új rekordokat döntött.

A Bitcoin-bálnák megfeszítik az izmaikat

A legnagyobb Bitcoin-bálnák agresszív módon növelik állományaikat, és újabbnál újabb rekordokat döntöttek meg. Az IntoTheBlock, egy blokklánc-elemző cég által megosztott adatok szerint a 100 000 BTC-nél többel rendelkező bálnák az elmúlt 30 napban 16%-kal növelték kriptovaluta állományukat.

Bitcoin-bálnák

A jelentés kiemelte, hogy “több mint 776 ezer BTC-t birtokolnak mindössze 5 címen“, ez is jól mutatja a bálnák erejének a koncentráltságát. Az év eleje óta a bálnák Bitcoin vásárlási hullámban vannak. A Santiment által kiadott jelentés szerint az elmúlt 20 hétben a bálnák 12,8%-kal növelték az eszközeik értékét.

Az elmúlt 30 napban a BTC 17.708 dolláros mélypontot ért el, miközben a piaci kapitalizációja 1 billió dollár alá esett a fagyos kriptotélen. A hangulat gyorsan változott optimistáról medvére, mivel a retail befektetők és a kiskereskedők pánikszerűen eladták a Bitcoinjaikat. Ezt a szituációt aztán a bálnák gyorsan ki is használták, és bevásároltak nyomott áron.

A bálnáknak nagyon nagy hatása van a kripto ökoszisztémára. Ugyanis pusztán már annak híre, hogy a bálnák adják el az eszközöket, már az árak zuhanását okozhatja. Ugyanígy ennek az ellentétje, hogyha az a hír jön, hogy a Bitcoin bálnák HODL-tevékenységbe kezdtek, ez hamar az eszközárak emelkedéséhez vezethet.

A legnagyobb Bitcoin bálnák

A BitInfoCharts adatai szerint a legnagyobb Bitcoin-bálna egy Binance hidegtárca 252,597 BTC-vel, amelyet szorosan követ a Bitfinex 168,010 BTC-vel. Michael Saylor MicroStrategy-jének állománya több mint 129.000 BTC-t tartalmaz, miután legutóbb 191 millió dollár értékben vásároltak BTC-t.

A Bitcoin további nagy tulajdonosai között találunk olyan tőzsdén jegyzett vállalatokat is, mint a Tesla, a Galaxy Digital Holdings és a Square Inc. A Winklevoss-ikrek, Micree Zhan, Chris Larsen és Changpeng Zhao is a pletykák szerint a legnagyobb Bitcoin-tulajdonosok közé tartoznak.