A Nasdaq-on jegyzett Bitcoin bányászati vállalatok részvényei jól zárták a hetet

A kriptopiac pénteki dinamikus aktivitását követően a tőzsdén jegyzett bányászati vállalatok részvényei úgy tűnik, hogy kilábaltak a közelmúltbeli esésből. Az elmúlt öt napban a Marathon Digital Holdings részvényei több mint 15%-ot estek, pénteken viszont 7,71%-os emelkedést értek el. Több más vezető bányászati vállalat részvényei is felpattantak, tükrözve a spot kriptopiacokon megfigyelhető pozitív lendületet.

A visszaeséstől a fellendülésig: A bányászati részvények visszatérése

Pénteken a Nasdaqon jegyzett bitcoin bányászati cégek részvényei fellendülést tapasztaltak, és a napot a pozitív tartományban fejezték be. A bitcoin bányászcégek részvényeinek értéke jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben. Az elmúlt hat hónap statisztikái azt mutatják, hogy több ilyen vállalkozás is tekintélyes, kétszámjegyű nyereséget ért el. A közelmúltban azonban a bitcoin bányászcégek árfolyamai a tőzsdén csökkentek annak ellenére, hogy a Bitcoin újabb emelkedéseket könyvelhetett el.

2024. március 8-a azonban ezzel ellentétes forgatókönyvet kínált: a részvények emelkedtek, és megállították az előző heti csökkenést. A Riot Platforms (Nasdaq: RIOT) 3,17%-os emelkedést ért el az előző öt nap 16%-os csökkenése után. A Marathon Digital Holdings (Nasdaq: MARA) 7,71%-os, míg a Bitfarms Limited (Nasdaq: BITF) 6,37%-os emelkedésnek örvendett pénteken. A Cleanspark (Nasdaq: CLSK) 13,58%-os, a Hut8 (Nasdaq: HUT) pedig 2,72%-os emelkedést hozott össze. Emellett a Terawulf (Nasdaq: WULF), a Greenidge Generation (Nasdaq: GREE) és a Bitdeer (Nasdaq: BTDR) is zöldben zárt pénteken.

Kevesebb mint 45 nap van hátra, és ezeknek a bányászati óriáscégeknek egy része nehéz helyzetbe kerülhet, mivel minden bányászati vállalat saját bőrén fogja megőrizni a Bitcoin felezés után a nyereségük csökkenését is. Ha netán a piac lejtmenetbe fordul, ami a Bitcoin árfolyamának jelentős csökkenéséhez és a felezés utáni alacsonyabb onchain díjakhoz vezet, számos vállalatnak kemény válságüzemmódba kell kapcsolnia. A felezés minden bányászati vállalatra egységesen fog hatni, mérettől függetlenül. Azok, akik a legkiválóbb hardverrel és a leghatékonyabb működéssel rendelkeznek, valószínűleg jól járnak, és ezek az előnyök jellemzően a nagyobb cégeknél vannak meg. Egyesek azonban ennek ellenére még mindig szembesülhetnek előre nem látható kihívásokkal.