A bitcoin bányászgép kölcsönzés főleg az oktatásról szól, nem a pénzről

Nagyon sokan beszélnek még a mostani piaci helyzet ellenére is arról, hogy otthon saját bányászati tevékenységbe kezdenek. Elég sokan bányásznak a mai napig is úgy, hogy a házuk, lakásuk valamelyik helyiségben ott zümmög megállás nélkül a bányászgép. Egy ideje azonban már arra sincs szükség, hogy komoly beruházást eszközöljünk azért, hogy megnézhessük, mennyire működne nekünk a dolog. Különböző közösségi platformokon, csoportokban bányászgép kölcsönprogramok zajlanak, amelyek keretében akár egy Antminer S9-es ASIC gépet is kipróbálhatunk egy napra, egy hétre vagy egy hónapra is.

Erre jó a bitcoin bányászgép kölcsönzési program

A kölcsönzés utáni tapasztalat alapján már el tudjuk dönteni, hogy bele akarunk-e vágni az otthoni bányászatba. Választ kapunk olyan kérdésekre, hogy kell-e kezelnünk a hőséget vagy éppen a zajt, vagy akár arra a kérdésre, hogy a saját áramdíj alapján megéri-e a bányászat. De akárhogy is döntünk, legalább tanulunk a bitcoin hálózatról, nem is keveset. A bányászgép kölcsönprogram működése egyébként elég egyszerű, csak meg kell találni a megfelelő csoportot és megegyezni egy bányászgép kölcsönvételéről. Ma már elég komoly programok léteznek, amelyek maguk is rendelkeznek kölcsönadható gépekkel.

Természetesen előzetesen érdemes utánajárni, hogy a saját hálózatunk képes-e a bányászatra, van-e megfelelő áramkörünk vagy nincs. Arra azért a jelenlegi energiaárak mellett ne számítson senki, hogy meg fogja érni nagyon. Mindenesetre keressünk egy megfelelő csoportot, ott lépjünk kapcsolatba egy kölcsönadóval, majd adjunk foglalót a gépre. Itt már egyből meg fogjuk érteni a multisig tárcák koncepcióját, hiszen mi, a kölcsönadó és általában a csoport adminisztrátora is rendelkezik egy kulccsal. Így nem kell attól tartani, hogy nem kapjuk meg a gépet, miután fizettük a bérleti díjat, de a bérbeadó is biztos lehet benne, hogy nem tűnünk el a bányászgéppel. Arra azért készüljünk fel, hogy Magyarországon ilyen program nem nagyon van még, tehát kell egy kis extra energiát belefektetni, ha kölcsönbe akarunk bányászgépet. Bár ma már egyre olcsóbbak a bányászgépek is.