A Bitcoin-bányászok februári bevétele alig haladta meg az 1 milliárd dollárt

Nem kedvezett az év legrövidebb hónapja a Bitcoin-bányászok számára. Az 1,06 milliárd dolláros bevétel mindössze 1%-a származott a tranzakciós díjakból.

Bányászok bevétele

A havi bányászbevétel alig haladta meg az 1 milliárd dollárt idén februárban. A bevételek nagy része a blokktámogatásból származott (1,05 milliárd dollár), és csak kis részben a tranzakciós díjakból (12,92 millió dollár).

A diagramból láthatjuk, hogy a bevételek zuhanása annyira kritikus volt, hogy már a tavaly júniusi mélypontok fölött mozogtak (a kínai bitcoin-bányászati tilalom hónapja). Január és február között 12,9%-os havi csökkenés volt tapasztalható.

Bitcoin bányászati díjak

A jelentős díjbevételek továbbra is elkerülik a Bitcoin-bányászokat. A díjtételek általában a bikafutások idején ugranak meg, amikor a kiskereskedelmi vásárlók belépnek az iparágba. Ebből a szempontból a február sem volt más, mint a korábbi hónapok, mivel a kiskereskedelem többé-kevésbé kiszállt a játékból, a bányászatot egyre versenyszerűbbé téve.

Nehézségek és USD/TH

Valóban vannak problémát okozó nehézségek, de a Bitcoin árának növekedése úgy tűnik, hogy mérsékli a potenciális bevételkiesést. Míg a dollár per terrahash (USD/TH) értéke mintegy 53%-kal, 0,45 dollárról 0,21 dollárra csökkent, addig az árcsökkenés a per-hash árban nem olyan drámai, mint amilyen akkor lett volna, ha a Bitcoin ára nem emelkedett volna meteorszerűen tavaly.

Bányászati részvények

A bányászati részvények a februárt nagy robajjal kezdték, a helyi mélypontról emelkedve, de a hónap előrehaladtával volatilitást tapasztaltak. Összességében a Bitcoin az elmúlt három hónapban következetesen felülmúlta a vezető bányászati részvények teljesítményét, mindössze 25%-kal csökkent. A Bitcoin után második helyre a DMG Solutions került, 44%-os csökkenéssel.

Bár a bányászok talán medvepiacon találják magukat, a hashráta az árfolyamaktivitástól függetlenül tovább emelkedik. A piaci ár és a bányászati költségek közötti eltolódás ellenére a bányászok új egységeket csatlakoztatnak, és folytatják a bitcoin bányászatot.