A bitcoin.dev már elkelt a Google új domainjei közül

A Google keddi bejelentését követően megnyitotta a .dev top-level domain neveket (TLD) a nyilvánosság számára. De mielőtt valaki elkezdene játszani a gondolattal, hogy lecsap a bitcoin.dev domainre, van egy szomorú hírünk: az már rég elkelt.

A Google február 19-én végre megnyitotta a .dev domain neveket a szélesebb publikum számára is. Azonban hiába voltak az első napokban óriási prémiummal elérhetőek, sokan nem bánták az árakat, és el is kapkodták a legjobbakat. Így aki esetleg szerette volna magának tudni a bitcoin.dev nevet vagy esetleg a blockchain.dev domaint, az már kimarad a buliból, hiszen ezek már mindketten elkeltek.

És hogy mennyit fizettek ki a boldog tulajdonosok ezekért? Nem kevesebbet, mint 12,500 dollárt. Ha pedig mind a bitcoin.dev, mind a blockchain.dev egy kézbe került, akkor az már azonnal 25 ezres kiadást jelentett annak, aki ilyen hamar lecsapott rájuk.

Jelenleg még vannak elérhető bitcoinnal vagy kriptovalutával kapcsolatos címek természetesen, de aki a legjobbakat akarja, annak persze sietnie kell. Az árak az idő elteltével folyamatosan csökkenek – ahogy csökkenek közben az elérhető domainek is.

A február 19-ei indulás napján 12,500 dollár volt egy domain, de szerdán már csak 3,500 dollárba került egy. Február végére pedig már egy minimális 20 dollárért is elérhetők lesznek a .dev címek.

A Google új domain nevei

A Google bejelentése szerint egyébként egyaránt magánszemélyeknek és cégeknek is ajánlják az új lehetőséget.

A közleményükben így fogalmaztak erről:

“Reméljük, hogy a .dev új otthont jelent majd mindenkinek, ahol továbbra is építeni tudják a közösségeiket, megismerhetik a legújabb technológiákat és bemutathatják a projektjeiket egy tökéletes domain névvel.”

Jelenleg már több platform, mint például a GitHub, a Salesforce vagy a JetBrains is használja az új TLD-ket.

A Google egyébként 2015-ben szerezte meg a .dev domaineket, ami miatt rengeteg kritikát kapott – főként a fejlesztőktől és programozóktól. Ők ugyanis gyakran ezeket a címeket használták a tesztoldalak létrehozására, miután pedig a Google bezsebelte ezeket, több tesztoldal is elérhetetlenné vált.

Ezzel a lépéssel most a Google talán ezeknek a fejlesztőknek szeretne kedvezni egy kicsit – vagy csak szimplán pénzt akarnak keresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük