A bitcoin és az altcoin rali kilátásai

A Bitcoin az elmúlt hetekben jól tartotta magát, és azokban a technikai zónákban maradt, amelyeket az előző cikkeimben említettem. A Bitcoin a támasz és ellenállási zónán belül mozog, létrehozva egy “Head & Shoulder formációt”, amelynek támasza 9400 USD. Ha kitörünk lefelé, és megpróbáljuk újra letesztelni a háromszög támaszát, amelyben 4 hete vagyunk ($ 9000). A 9700 feletti kitörés (nyakvonal) érvényteleníti ezt a forgatókönyvet. Láttuk, hogy a Bitcoin május 26-án kipróbálta a hosszú távú 8600 dolláros támaszt, mielőtt erősen visszatért a 9000 dollár szint fölé.

A Bitcoin mostantól egy tartományban van különféle okokból. Az első az altcoin-rally volt, amely az emberek figyelmét elvonta a Bitcoin-ról, mivel egyes türelmetlen kereskedők nem voltak elégedettek a kripto-óriás ár akciójával a felezés után. Jó ralit láthattunk az altcoinban a múlt héten. Ez nem engedheti le a Bitcoin árait, de az egyik oka lehet akció hiányának a BTC árakban. Másrészt a “Stock-to-flow modell” legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a bikapiac már megkezdődött.

Ha a piros pont nyomtatásra kerül, a Bitcoin hiánya a legmagasabb ponton van. Ez azt jelenti, hogy az ár azonnal követni fogja a hiány növekedését, és hogy nagy előrelépésre számíthatunk?

Nem, de a történelem árfigyelését figyelve kiderül, hogy a bika futásának katalizátora volt minden alkalommal, amikor történt (a múltban kétszer). Tehát ez jó hír lehet az összes bika számára.

Véleményem szerint a Bitcoin egy ideje 9500 dollár felett maradt, és most jónak tűnik a további mozgatáshoz, de 9850 dollárral szemben nagy ellenállással fog szembenézni, de ha sikerül meghaladnia a 9850 dollárt, és áttöri a 10000 dollárt, akkor egyenesen a 11300 dolláros szint felé halad. Másrészt erős támaszt fogunk találni 9000 dolláron, majd 8600 dollárnál, tehát egy ideig ezen a tartományon marad, amíg egy új indítás, amely potenciálisan magasabb vagy alacsonyabb szintre engedheti a Bitcoint.

Hogyan lehet a bitcoint kereskedni a tartományon belül technikai elemzés segítségével?

Használja a “Stochastic oszcillátort”! Csak nézze meg az alábbi képet, és látni fogja, hogy az ár nagyon széles tartományban mozog – 8600–9900 USD között. A logika egyszerű – Ha az ár közelebb van a sorozat felső határához, akkor az eladások prioritást élveznek, és ha az árak közelebb vannak a tartomány alsó határához, akkor a vásárlások prioritást élveznek. Ebben a technikai indikátorban egyértelműen láthatja a túlvásárolt és túladott zónákat.

A kereskedési volumen még a magas piaci aktivitás idején is csökken. Ez a kereslet és a Bitcoin iránti érdeklődés csökkenését jelzi. Ennek megfelelően a piac likviditása is csökken. És ez lehetőséget kínál az éles árváltozásra.

Az eszközt limit orderek tartják a tartományban, és ez csökkenti a volatilitást. Alacsony volatilitás mellett sokan hajlamosak a forgalom követésére. És amikor a kereskedők mélyen benne vannak egy pozícióban, éles nagy mozgás jön, amire sokan még nem állnak készen.

Amíg az ár egy tartományban mozog, a kereskedők ezt a lehetőséget flat kereskedési stratégiák felhasználásával aknázhatják ki.

Folytatódni fog az altcoin-rali?

Láttuk az ilyen altcoin-ralit 2018 januárjától napjainkig. Biztosan jó hozamot adnak, ha jól játszunk, de ők is nagyon kockázatosak. Az altcoinok sikeres kereskedésének a titka az, hogy gyors pénzt keresnek, majd kilépnek a nyereség konvertálásával BTC vagy ETH vagy stabil érmékben. Ha az altcoinokban maradsz 10x, 20x vagy 50x nyereségre gondolva, akkor nagy a esélye, hogy mindent el fogsz veszíteni. Nem vagyunk ugyanolyan éretlen piacon, mint 2017-ben, ahol még a leghaszontalanabb érmék havonta ötszörösre repültek. Nem azt mondom, hogy soha nem fog megtörténni, bizonyos érmék esetében ez megtörténhet, de a kockázat ma sokkal magasabb, mint 2017-ben.

Javasoltam egy érmét, amelynek szilárd fundamentális alapjai vannak a THETA névvel, és 5x-et mozgott. Hosszú távon csak néhány érmén vagyok bullish, beleértve az ETH-t, a BAT-ot, a BNB-t és a NEXO-t az altcoinok közül. Lehet, hogy több érme is ugyanolyan jó, de ezek az érmeim hosszú távú válogatása. Az összes érme jó a hírek folyamán alapuló kereskedelemhez, de soha nem tartsa magát hozzájuk túl sokáig. Az altcoin-kereskedelemben elengedhetetlen a szigorú stop loss. A jelenlegi rally olyan hírek alapján zajlik, mint például valaki elindítja Mainnet, Forkot, Felezés stb., De hozzáad-e valódi értéket az érméhez? Az egyszerű válasz nem igazán. Közel 0 igazi értéket adnak hozzájuk és az árakat csak a spekuláció pumpálja. Az altcoinok többségének nincs valódi felhasználási lehetősége tokeneikhez. Mainnet esetében egy elvárás lesz, hogy az ERC20 tokeneket be lehet cserélni az eredeti érmékre, vagy az érméket most inkább az új blokklánc-ökoszisztéma használatához használják, de ismétlem, ez elég egy rally számára, amíg az igazi zseton / érme fundamentális alapjai meg nem változnak.

Tehát ez az altcoin-rally, amelyet most látunk, bármikor megállhat. Ez hetente, vagy legfeljebb egy hónapig folytatódhat, de ennél tovább nem. Személy szerint rövid távon bullish vagyok a LINK, HC, MCO, DOGE, XVG, WPR kategóriában, mivel ezek jól néznek ki a chartokon és állandó felhalmozódás zajlik ezekben a számlálókban. A jelenlegi szintről 15-20% -os nyereségre számíthat. Ezenkívül 7-10% stop loss is ajánlott. Ezt a cikket 2020. június 1-én írták le.

A Guruprasad Venkatesha a b-cube.ai, a kriptovaluták kereskedelmét megkönnyítő és jövedelmezőbbé tevő, AI / ML és összetett matematikai modelleket használó francia-magyar startup társalapítója és vezérigazgatója. Első vagyonkezelő társaságát 16 éves korában alapította, később pedig sikeres exitet hajtott végre. Tovább ment a Morgan Stanley vállalatba, ahol befektetési elemzőként dolgozott, majd ezt hagyta abba, hogy a kriptovaluták világába léphessen.

Elérhető a következő közösségi média csatornákon:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/guruprasadvenkatesha

Twitter: https://twitter.com/GuruprasadVenk1

***Az ezen a weboldalon biztosított információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak, ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járjon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.***

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük