A Twitter-alapító 21 millió dollárt gyűjtött Bitcoin fejlesztési célokra

Az Amerikai Egyesült Államok törvényei szerint adómentességet élvező non-profit szervezet, az Opensats május 3-án hozta nyilvánosságra, hogy mekkora támogatást kapott Jack Dorsey #smartsmall kezdeményezésén keresztül. A szervezet a Bitcoinhoz kapcsolódó kezdeményezések támogatására jött létre. A mostani bejelentés Edward Snowden posztjait követte, amelyekben Snowden sürgette adatvédelmi funkciók integrálását a Bitcoin protokollszintjén. Snowden egyik posztját újraposztolta Dorsey és ebben fedte fel, hogy milyen adományhoz jutott az Opensats.

Jack Dorsey továbbra is maximálisan elkötelezett a Bitcoin mellett

A szervezet szerint az adomány segítségével feltöltötték alapjaikat, így 15 millió dollár az általános alapba, 5 millió dollár a Nostr alapba és 1 millió dollár a működési költségvetésbe kerül. Lényegében az Opensats olyan fejlesztőknek ítél oda támogatásokat, akik a Bitcoinra és olyan nyílt forráskódú projektekre összpontosítanak, amelyek javítják a hozzáférést a Bitcoin infrastruktúrához. A hozzájárulásra reflektálva a Block és a Twitter alapítója, Jack Dorsey megjegyezte, hogy szerinte a Bitcoin mindent meg fog változtatni. Szó szerint azt írta, hogy nem nagyon lát ennél fontosabb dolgot az életében, amin dolgoznia kell.

Az utóbbi időben Dorsey és vállalkozásai jelentős erőfeszítéseket fordítanak a Bitcoin ökoszisztéma fejlesztésére. Cége, a Block jelenleg egy 3 nanométeres félvezető gyártásán dolgozik egy alkalmazásspecifikus integrált áramkörös (ASIC) bányászati eszközhöz. Alig tíz nappal korábban a Block egy bitcoin (BTC) átváltási funkciót is bemutatott a Square-n kereskedők számára. Dorsey állításaival egyébként az Opensats is egyetértett. A nonprofit szervezet kijelentette, hogy “megtiszteltetés, hogy ilyen nagylelkű adományt kapott”. A közhasznú alapítvány azt is vállalta megjegyzésében, hogy folyamatosan nagy hatású projektekre és a szabadság technológiai infrastruktúrájára fordítja a forrásokat.