A bitcoin mindig is jövedelmező volt, csak volt aki türelmetlen volt kivárni

A bitcoin mindig is jövedelmező volt, csak volt aki türelmetlen volt kivárni

A Twitteren posztoltak egy ábrát arról, hogy amióta létezik a bitcoin, az idő 99%-ában profitot hozott.

BTC profitable

Bár sokak szerint igencsak kockázatos befektetésnek számít a bitcoin és a kriptopénz szektor a pénzügyi piacon, valójában, ha kellően hosszú távon nézzük az idősort, akkor a bitcoin árfolyama szinte csak emelkedőben volt az elmúlt tíz év során. 

Mióta 3870 nappal ezelőtt létrejött a bitcoin, összesen 3817 napon keresztül profitot hozott, azaz 98,66%-ban. Vagyis mindössze kevesebb mint az idő 2%-ában volt magasabb az árfolyam a jelenlegi szintnél, és okozhatott veszteséget azoknál akik ezen a magasabb árfolyamon vettek.

A Twitter posztolója pedig még ennél is tovább ment:

Mindössze azok vesztettek pénzt a bitcoinnal, akik türelmetlenek voltak kivárni az árfolyam emelkedést.

Bár a statisztika elég meggyőzően hangzik, vannak akik kritikusan álltak a diagramhoz amit, hogy túl rövid az időhorizont, mióta a bitcoin létezik, míg nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni

Miközben azonban a hagyományos tőkepiacon egyre jobban kibontakozni látszik a medve hangulat, a bitcoin árfolyama egyre magasabbra tört és továbbra is jövedelmező. Anthony Pompliano hívta fel a figyelmet rá, hogy jelenleg a bitcoin az egyetlen olyan pénzügyi termék, mely nem mozog együtt a pénzpiac egészével ezért jó diverzifikációt adhat egy portfólióhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük