Bloomberg: Már az idén rekordot dönthet a Bitcoin árfolyama

A Bloomberg a kijelentést GTI Vera konvergencia divergencia indikátorra alapozza, ami azt sugallja, hogy a digitális befektetési eszköz árfolyama még tovább fog emelkedni.

Újabb +++ a láthatáron

A GTI Vera konvergencia divergencia indikátor a MACD indikátoron alapul és segítségével magas volatilitású periódusokat lehet azonosítani a charton. Használatával kiszűrhető a piaci zaj és az előrejelzések pontossága is nő.

GTI Vera konvergencia divergencia indikátor
GTI Vera konvergencia divergencia indikátor | Forrás: gtindicators.com

A bitcoin új idei csúcsárfolyamáról a Bloomberg Intelligence vezető elemzője, Mike McGlone tette, aki jelentésében kihangsúlyozta a BTC értékőrző mivoltát. Szerinte, a bizonytalan gazdasági környezetben és geopolitikai tumultus idején a legjobb fedezet.

“A Bitcoin továbbra is elsődleges haszonélvezője lesz az értékőrzői mivoltából fakadó emelkedő keresletnek, kvázi-devizanemű tulajdonságai miatt, ami az aranyhoz teszi hasonlatossá. A kedvező makrogazdasági alapok – a kötvényhozamok zuhanása és a növekvő tőzsdei volatilitás – tartósnak tűnik, és ez még jobban megkülönbözteti a Bitcoint a többi kriptoeszköztől.”

Akbar Thobhani, az SFOX CEO-ja azt is hozzátette, a Bitcoin értékőrző szerepének felerősödése mellett már mint menedékeszköz is komolyan számításba jön.

Ezt mi sem bizonyít jobban, hogy több szakértő szerint is jelezte, újra emelkedésnek indulhat az árfolyama. Pár nappal korábban a BTC újra 11 000 dollár fölé tudott kerülni majd a 12 000 dollárt is áttörte rövid időre. A publikáció idején az eszköz a 11 900 dolláros tartományban kereskedik.

Timothy Peterson ismert kriptoelemző a Twitteren azt írja, anomália lenne, ha a Bitcoin árfolyama nem emelkedne legalább 250%-ot a következő hat hónapban. Jelenlegi árfolyammal számolva ez 40 000 dolláros új csúcsot jelentene.

“Bármi, ennél lényegesen alacsonyabb egy igazi anomália lenne,” írta.

Michael Novogratz, a Galaxy Digital alapítója szintén 40 000 dolláros árfolyamon látja a BTC-t a következő hónapokban. Szerinte a célárfolyam nagyon is reális ahogy egyre több és nagyobb intézeti befektető indít bitcoin kereskedési vagy tárca szolgáltatást. A legkomolyabb szereplők pedig már itt is vannak, gondoljunk csak a Nasdaq részvénytőzsde tulajdonosára, az ICE-re, vagy az alapkezelő Fidelity-re.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük