A Bitcoin kínálatának 65%-a egy év alatt nem mozdult, ami a medvepiac végét jelentheti

A Bitcoin közelmúltbeli árfolyammozgásai nem szolgáltak biztatóan az átlagbefektetők számára, és a medvepiac továbbra is kitart. Ennek ellenére az elemzők látják a fényt az alagút végén, mivel a teljes BTC kínálat 65%-a mozdulatlan maradt az utóbbi egy évben.

Nik Bhatia és Joe Consorti blokkláncelemzők nemrégiben publikált cikkükben a Bitcoin blokkláncán lévő érmék mozdulatlanságáról és ezek befolyásoló erejéről írtak. A tanulmányt olvasva azt látjuk, hogy a Bitcoin történelmi adatai alapján a hosszan tartó nyugalmi időszak a piac mélypontját jelenti. Ugyanakkor az elemzők szerint ezen szint után a piac már előkészíti az utat a következő emelkedéshez.

„Ahogy a BTC mozgása csökken, a spot árfolyam alatt egy megbízható padló kerül kialakításra.” – olvasható a cikkben.

Továbbá a Glassnode grafikonját felhasználva megjegyezték, hogy a Bitcoin kínálat 65%-a több mint egy éve mozdulatlan maradt. Ez azért biztató, mivel minden alkalommal, mikor ez a nyugalmi trend megjelent, az egy mélypontot és egy ezt követő bikapiacot jelzett.

A kriptoközösség 2016-ban tanúja volt ennek a tendenciának, amely 2018-ig tartó bikapiacot eredményezett, mielőtt az emelkedés elvesztette volna az erejét. 2020 végén a mutató szintén csúcsot ért el, majd az akkori mélypontját. Ezután egy emelkedő trend következett, amelynek hatására elértük a 68 789 dolláros csúcsot, mielőtt visszaesett volna. Az említett grafikon azt jelzi, hogy ez a mutató ismét elérte a csúcspontját, így lehetséges, hogy jelenleg a mélyponthoz közeledünk.

„Amennyiben a Bitcoin kétharmada rendkívül hosszú ideig nincs a piacon, több vevő piacra léptével az ár emelkedik, akik a véges készletre licitálnak.” – írja a tanulmány.

A leírtak alapján bizakodók lehetünk, hogy a kriptovaluta újra a csúcsra tör, azonban annyi biztos, hogy ez nem fog rövid időn belül bekövetkezni. A cikk írásakor a Bitcoin árfolyama 19 750 dollár körül mozgott a CoinMarketCap adatai szerint.