A bitcoin minden ember portfóliójában ott lesz a Blackrock volt vezetője szerint

A Blackrock egykori vezetője és tanácsadója, Edward Dowd szerint a kriptopiacot ért visszaesés ellenére hiszi, hogy a bitcoin minden ember portfóliójának a része lesz.

Az üzletember egy podcastben szólalt meg, ahol kijelentete, hogy ha a Bitcoin igazán beérik, akkor képes lesz felülmúlni az aranyat olyan egyedi tulajdonságokban, mint a digitális tranzakcióképesség. Azzal folytatta, hogy habár az arany továbbra is életképes befektetés marad, a bitcoin jobb értékőrzőként fog teljesíteni. Továbbá a digitális eszköz növekedési útja, amelyet növekedések és visszaesések tarkítanak, hozzájárul ahhoz, hogy hosszabb ideig fennmaradjon.

„A bitcoin mindenki portfóliójában meg fog jelenni. A kriptovalutákat digitálisan is tudod cserélni, ellenben az arannyal, amit sokkal nehezebb eladni. Nem vagyok ellene, és azt sem mondom, hogy rossz ötlet, ha van egy kis aranyunk.” – elmélkedett Dowd.

A befektetési tanácsadó hozzátette, hogy a kriptopiac érettségével a Bitcoin valószínűleg kiemelkedik a piac többi részéből. Hiszi, hogy a digitális eszközök piaca a dotcom korszakához hasonlítható, mikor a legtöbb vállalat bedőlt, és csak az erősek maradtak életben. A befektető szerint a világ legismertebb kriptovalutájának sikere az átláthatóságában, szabadságában és technológiájában rejlik.

„A kriptót a dotcom korszakához tudom csak hasonlítani, mikor a cégek 90%-a tönkrement, és 10%-ukból pedig Amazon lett. A feladatunk jelenleg, hogy kitaláljuk, hogy mely kriptovaluták lesznek ezek az Amazonok. Szerintem a bitcoin egyértelműen versenyben van.” – mondta Edward Dowd.