A Bitcoin NFT hajtja előre a litecoin árfolyamát is

A Bitcoin és az Ethereum hálózatok árnyékában, de semmiképpen nem alsóbbrendű vetélytársként egyre nagyobb fejlődést mutat a Litecoin hálózata is. Főleg ezekben a napokban. A Bitcoin hálózatán jelentkező hihetetlenül magas tranzakciós díjak és a mémcoinokhoz kapcsolódó őrületek miatt nagyon sok kriptofelhasználó keres alternatívákat. A Litecoin pedig kifejezetten jó alternatíva.

A Litecoin hálózata történelmi csúcson van tranzakciókat tekintve

Május 8-án a Litecoin hálózat 525 ezernél is több tranzakciót regisztrált egyetlen nap alatt. Ezzel megközelítette a Bitcoin 575 ezres napi tranzakciós számát. Annak éreztetésére, hogy ez milyen nagy szó, említsük meg, hogy ez a Litecoin tranzakciószám ötszöröse az év elején mért napi átlagos tranzakciószámnak. És a valaha volt, 2018. januárjában tapasztalt csúcsnak is több, mint a duplája. Érthető a trend, hiszen a Bitcoin blokkláncán a BRC-20 tokenek miatt hihetetlenül megugrottak a díjak. Aki pedig alternatívát keres, az a piaci kapitalizációt tekintve a Bitcoin mögötti hálózatokra koncentrál, így kerül a képbe a Litecoin is.

 

A Glassnode adatai ráadásul azt mutatják, hogy nem csak rekordszámú tranzakciót regisztráltak a hálózaton, de az aktív tárcacímek száma is elérte a 718 ezret még a hét elején. Ez jót tesz a litecoin token árfolyamának is. Egyetlen nap alatt 4%-ot tudott majdnem emelkedni és most már 80 dollár körül kereskednek vele. Közben pedig a bitcoin árfolyamát lefelé húzzák a növekvő díjak és a sok-sok tranzakció, a legnagyobb kriptovalutával ugyanis már a 27500 dolláros sáv körül kereskednek csak.