Ma már litecoinnal menő fizetni, de miért?

A kriptofizetésekre specializálódott CoinGate adatai szerint 2022-ben online vásárláskor a litecoin volt a negyedik leggyakrabban használt kriptovaluta.

A platform 88 295 litecoinnal történő fizetést regisztrált, ami a szolgáltatáson keresztül kezelt összes kriptovalutával történő fizetés 9,5%-át jelenti. A bitcoin ismételten dobogós lett, majd őt követi az USDT, harmadik helyen pedig az ethereum. A litecoinnal történő fizetések száma tehát több mint 6%-kal nőtt a 2021-es adatokhoz képest (83 620 darab fizetés).

Kapcsolódó: Top 5 litecoin pénztárca a legmagasabb biztonsági szinttel

A jelentés szerint 2022 januárjában voltak a legaktívabbak az LTC rajongói, de decemberben a litecoinnal történő fizetések száma elérte a 7968-at, ami több mint 11%-os növekedést jelent a júniusi aktivitásokhoz képest.

Mi állhat a litecoinnal történő fizetések megugrása mögött?

A CoinGate szerint a litecoin a gyors hálózati sebességnek, illetve az alacsony tranzakciós díjaknak köszönheti közkedveltségét:

„Először is, az LTC tranzakciós díjai – függetlenül a fizetés nagyságától – alacsonyak, ami online vásárláskor kifejezetten vonzó lehet a felhasználók számára. Jelenleg az átlagos tranzakciós költség 0,0070 dollár körül alakul tranzakciónkként. Másodszor, a Litecoin gyors, mivel a bányászoknak mindössze 2,5 percbe telik egy blokk kibányászása, szemben a Bitcoin blokk kibányászásához szükséges 10 perccel” – tették hozzá.

A litecoint, a kriptók királyának „egyszerűbb változataként”, általában a bitcoinhoz hasonlítják. Ami pedig az e-kereskedelmet illeti, a Finbold egy korábbi jelentése szerint a CoinGate nemrégiben azt is megjegyezte, hogy a kriptovalutával történő fizetések volumene az elmúlt évben 60%-kal megugrott 2021-hez képest.

Ha a történelem csak nagyjából megismétli önmagát, akkor a közelgő Litecoin feleződés előtt az érme (LTC) szép fellendülésen mehet keresztül – erről bővebben itt olvashatsz.

További érdekes cikkeink: