A Bitcoin OTC ügyletek egyenlege túllépte a 300 000 BTC-t

A Bitcoin teljes OTC egyenlege az árfoylam-ingadozásokkal korreláló figyelemre méltó trendeket mutat. A CryptoQuant által készített grafikon rávilágít a Bitcoin árfolyammozgása és az OTC egyenlegek közötti kapcsolatra, amely 2024 folyamán jelentős aktivitást mutatott. A közelmúltban az OTC egyenlegek 300 000 BTC fölé emelkedése egybeesik a Bitcoin árfolyamának 55 000 dollár körüli értékével.

OTC egyenleg

Az Over-The-Counter (OTC) mérőszám a tőzsdén kívüli ügyletekhez kapcsolódó címeken tárolt Bitcoin összesített egyenlegét mutatja.

A historikus adatok azt mutatják, hogy az OTC egyenlegek gyakran emelkednek, amikor a Bitcoin árfolyamok a csúcs közelében járnak. Ugyanis az intézményi befektetők jellemzően az OTC kereskedéseket használják a nagy tranzakciók végrehajtásához anélkül, hogy a piaci árat befolyásolnák. A 30 napos változást mutató mérőszám az utóbbi hónapokban erőteljes emelkedést jelez. Ez arra utal, hogy a kereskedők nagyobb disztribúcióba kezdtek, valószínűleg előre látva a jövőbeli árkorrekciókat.

Az OTC kereskedési aktivitások és a Bitcoin árfolyama közötti dinamika kiemeli az intézményi befektetők stratégiai manővereit, ami tükrözi a szélesebb piaci hangulatot és a lehetséges jövőbeli trendeket. Amikor a tőzsdén kívüli egyenlegek emelkednek, a piaci szereplők ezt a tartós intézményi befektetők részéről az érdeklődés hiányának jeleként értelmezhetik, ami valószínűleg a jövőbeli árfolyam mozgások előkészítését jelenti.