A Bitcoin piaci dominanciája újra 50%-ra csökkent 33 hónap után

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bitcoin piaci részesedése az elmúlt hónapban nagyot esett. 2018 júliusa óta először most ment le 50%-ra.

A Tradingview adatai szerint a Bitcoin piaci erőfölénye április 22-én 50%-ra csökkent, ami a legalacsonyabb pont az elmúlt 33 hónapban. A cikk írásának idején kismértékben 51,48%-ra tornázta vissza magát.

A 62%-os szint körüli kéthónapos konszolidációs periódus március végén ért véget, amikor az altcoinok kezdtek elszállni. A BTC dominanciája április folyamán folyamatosan csökkent, pontosan 12%-ot esett, így érte el a jelenlegi szintet.

A Bitcoin piaci részesedése legutóbb 2018 júliusában süllyedt 50%-ra, amikor alig 8.000 dolláros áron jegyezték. Ez volt a hosszú medvepiac közepe, amelynek eredményeként az eszköz ára 3.200 dollárra süllyedt ugyanezen év december közepére.

A BTC dominanciája a legalacsonyabb értéket 2018 januárjában érte el az elmúlt évek adatait vizsgálva. Ekkor az altcoinok a csúcson voltak, és a kriptók királya csak a piac 35%-át uralta.

Ethereum, BNB, stabilcoinok növekedése

Ahogy az a legutóbbi bikafutamkor történt, az Ethereum vette ki a legnagyobb szeletet a Bitcoin piaci tortájából. Az ETH jelenleg alig haladja meg a Bitcoin piaci kapitalizációjának 30% -át a 285 milliárd dollárjával, szemben a BTC 978 milliárd dollárjával. Az Ethereum piaci részesedése 14,25% a Coingecko szerint.

Az ETH ára továbbra is magasan maradt, míg a BTC esetében nagyjából 27%-kal korrigált az árfolyam az elmúlt napokban a csúcshoz képest, és múlt vasárnap érte el legalacsonyabb szintet, 47.250 dollárt. Az Ethereum teljes korrekciója az ATH óta 18% volt csak, mivel 2150 dollárra esett a hétvégén.

A Binance Coin emellett a kriptocoinok listáján a harmadik helyre lépett elő 82 milliárd dollárral és a teljes piac 4%-át teszi ki. A teljes kriptopiac értéke most ismét meghaladta a 2 billió dollárt.

A forgalomban levő stabilcoinok növekedése szintén hozzájárult a Bitcoin részesedésének csökkenéséhez. A top négy stabilcoin – USDT, USDC, BUSD és DAI – részesedése együtt 74 milliárd dollár, így együttesen a negyedik legnagyobb kriptoeszköznek számítanak.

BTC árfrissítés

A cikk írásának idején a Bitcoin hétfő délelőtti erős ázsiai kereskedés után 5,3%-ot javított a hétvégi zuhanása után, és 52.300 dolláron áll.

Az ellenállás jelenleg az 55.000 dolláros zónában van felfelé, így abba az irányba kell haladnia, hogy rövid távon folytatódhasson a felfelé irányuló trend.

Alul pedig jelenleg 45 ezer dolláros szinten van a támasz. Azonban ezeknek a szinteknek újbóli megjelenése a bikapiac végét jelentheti, ha nincs azonnali fellendülés.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.