A Bitcoin történelmi trendjei avagy a 2-3 éves HODL ereje

Azok a befektetők, akik 2-3 évig tartják bitcoinjaikat, jellemzően egy 4 éves cikluson belül tapasztalják a legjelentősebb nyereséget.

A kriptovaluták változékonyak. A Bitcoin-tulajdonosok viselkedésének és elosztási mintáinak megértése egy két vagy három éves időszak alatt kulcsfontosságú lehet a piaci trendek és a potenciális hozamok előrejelzéséhez.

A CryptoQuant legutóbbi elemzése szerint azok a befektetők, akik 2-3 évig tartják a BTC Price BTC Price -ket, gyakran a legjelentősebb hozamokat egy 4 éves ciklus alatt aratják.

A 2-3 évig tárolt BTC nyeresége és mozgása

A korcsoportokat (%) vizsgálva ez a csoport kulcsfontosságú szereplőként tűnik fel. Mivel az összes vizsgált korcsoport összesített realizált kapitalizációs százalékának jelentős, 32,29%-át teszi ki.

Figyelemre méltó, hogy ez a százalékos arány minden idők legmagasabb szintjén volt. Mindez a BTC-be történő hosszú távú befektetések növekvő tendenciáját jelzi. Az adatok arra utalhatnak, hogy egyre több befektető dönt úgy, hogy hosszabb ideig tartja eszközeit.

E befektetők jelentőségét tovább vizsgálva az elemzés megállapította, hogy amikor a Bitcoin 2019 júniusában elérte a helyi csúcsot, a 2-3 éves hodler csoport jelentős nyereséget könyvelhetett el.

A piaci ár akkor 11 955 dollár volt, míg a realizált ár ennél a csoportnál 1228 dollár volt. Figyelemre méltó, hogy a jelenlegi piaci ár még mindig ennek a realizált árnak az ellenállási zónája körül mozog. Ami folyamatos relevanciát és befolyást jelez.

Fontos azonban megjegyezni, hogy azok a hosszú távú befektetők, akik 2021 januárja és napjaink között léptek be a piacra, még mindig a nyereségességi küszöb közelében vannak. A nettó nem realizált nyereség/veszteség (NUPL) adatait felhasználva erre a csoportra vonatkozóan úgy tűnik, hogy a veszteségek közelednek a nulla határhoz. Ez szöges ellentétben áll a 2019-es fellendülési fázissal, amikor ez a csoport jelentős nyereségszinteket tapasztalt.

Minimális kockázat a gyors eloszlásra a legnagyobb kapitalizációs csoportok szerint

Ezen összehasonlító adatok fényében, valamint a SEC döntéseit és az általánosabb makrogazdasági feltételeket övező várakozásokat figyelmen kívül hagyva az elemzés semleges kilátásokat sugall.

A jelentés továbbá megállapította, hogy a realizált kapitalizáció legnagyobb százalékának gyors szétosztásával és a piaci árakra gyakorolt nyomással kapcsolatos kockázat minimálisnak tűnik.