A bitcoinok többsége befektetési célú walletben van tárolva

Egy új jelentés alapján a bitcoinok (BTC) többsége befektetési céllal létrehozott walletben került eltárolásra, publikálta a Diar legfrissebb hírlevelében.

Az elemzés alapján 55 százaléka a bitcoinoknak jelenleg ilyen walletekben pihen és átlagos felhalmozott BTC értéke 1.3 millió dollár, ami körülbelül 200 bitcoinnak felel meg walletenként. Egyharmada ennek a bitcoinnak egyetlen egyszer sem volt használva a decemberi árfolyam csúcs óta mivel,

  • elveszett a privát kulcsa,
  • a valós kínálat csökkentése érdekében,
  • vagy mivel kriptovaluta hívők kezében van.

27 százaléka ezeknek a walleteknek továbbra is halmozza a bitcoint és növekedik a BTC egyenlegük. A Diar jelentés itt megjegyzi, hogy a walletek nem egyenlőek egy fővel, ugyanis a legnagyobb walletek azonosíthatóan a centralizált kriptotőzsdéké, mint a Bitfinex, Binance stb. 4.2 milliárd dollár értékű bitcoin, vagy a teljes bitcoin kínálat 3.8%-a a top 5 legnagyobb kriptotőzsde kezében van. Természetesen ezek a felhasználók letétjei és mint letétként funkcionálnak.

87%-a a bitcoinoknak olyan walletban van, melyben több mint 10 BTC van, ami dollár értéken több mint 100 milliárd dollárt jelent, de ez mindössze a teljes wallet szám 0.7 százalékának felel meg. 62%-a az összes forgalomban lévő bitcoinnak olyan walletben van, melynek az egyenlege több mint 100 BTC, de ez mindössze a walletek 0.1%-át jelenti.

A mai napig 17 275 787 bitcoin került kibányászásra a maximális 21 millióból ami a teljes kínálat ~83%-át jelenti. A számítások szerint az utolsó bitcoin kibányászása valamikor a 2150 körül lesz, de sokan előbbre teszik az időpontot figyelembe véve a Bitcoin hálózat teljes hashrátájának dinamikus növekedését. Jelenleg a teljes hashráta 52 trillió környékén van.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.