A bitcoinozó ukrán politikusnő: dupla annyit keresett kereskedéssel, mint ami az éves fizetése

A 35 éves Kira Rudik, a Hang Párt (Holos) vezetőjének vagyonnyilatkozata alapján a múlt évben dupla annyit keresett kriptovaluta kereskedéssel, mint ami a teljes évi politikusi fizetése. És lám, még be is vallja.

A politikusnő, aki 2019-ben szerzett helyet a Verkhovna Radában, a duplázást a bitcoin (BTC) és ether (ETH) vagyonának értékesítéséből érte el a 2019-es pénzügyi évben. Mialatt a politikusi fizetése 15,000 dollár alatti, addig a bitcoin eladásából 18,000 dollárt, míg etheréből 16,500 dollárt kasszírozott úgy, hogy se a bitcoin, se az ether közel sem járt olyan magas árfolyamokon 2019-ben, mint jelenleg.

Egy korábbi vagyonnyilatkozatából az is kiderült, hogy közel 32 ETH tokennel és 1 BTC-vel rendelkezett, amiket 2018 februárban és márciusban vásárolt, magyarán a kriptovaluta krach kellős közepén. Az értékesítés óta nem rendelkezik további digitális eszköz vagyonnal.

Az is kiderült, hogy az értékesítést a Coinbase tőzsdén keresztül hajtotta végre.

Kira Rudik az ukrán politikai szcéna egyik feltörekvő csillaga. 2016-ig saját sikeres technológiai vállalkozását építgette, amit 2018-ban 1 milliárd dollárért eladott az Amazonnak. Ezután fordult a politikához és lett 2020-ban a Hang Párt vezetője.

Ukrajnában egyébként előszeretettel kriptóznak a politikusok.

Még 2020-ban a 45 éves Anatoliy Urbansky, aki szintén szereti villogtatni gazdagságát, azzal került a hírekbe, hogy állítólag 4,256 BTC tulajdonosa, amivel már hivatalosan is a bitcoin bálnák kategóriába sorolható.

Kapcsolódó: