Bréking! A Magyar Nemzeti Bank tartalékának része lesz a bitcoin

A Magyar Nemzeti Bank 2021. április 1-én egy váratlan húzással bejelentette, hogy felveszi a bitcoint a jegybanki tartalékai közé. A lépéssel az első jegybank lesz a világon, ami kötelező tartalékképzést ír elő a bitcoinra.

A Magyar Nemzeti Bank tartalékállománya eddig devizákból (elsősorban euróból), értékpapírokból, államkötvényekből és aranyból állt.

A bejelentés alapján a Magyar Nemzeti Bank április elsejétől kezdődően havi visszatérő bitcoin vételi megbízások kiadását kezdeményezheti szabályozott piaci keretek között elsősorban a Bitconnect és a OneCoin webirodáin keresztül, amire egy nigériai akkreditált herceget bíznak meg, aki maximum havi 600,000 milliárd pengő értékben vásárolhat BTC-t. Az összeg a bitcoin aktuális piaci kapitalizációjának közel a duplája.

Ennél többet a Magyar Nemzeti Bank BitcoinBázisnak megküldött sajtóközleménye nem árul el, azonban Matolcsy György ma 13:00 órára rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, ahol részletesen megindokolja a váratlan bejelentést. Annyit a közleményben ugyanakkor hozzátett:

“Egyértelművé vált az évek alatt, hogy a bitcoin a világ felsőbbrendű értékőrzője, aminek értéke az elmúlt 12 évben milliószorosára emelkedett. Mint a Magyar Nemzeti Bank elnöke, kötelességemnek tartom, hogy Magyarország boldogulását olyan pénzügyi eszközök tartalékolásával segítsem, ami garantálja, hogy 10 év múltán alanyi jogon jár minden állampolgárnak a Lamborghini, ingyenház és egy űrutazás a már fejlesztés alatt álló kolonizációra váró marsbázisunkra.”

#áprilisitréfa

Kapcsolódó: