A Bitfarms új argentin bányászfarmja felére csökkenti a bányászati költségeket

A Bitfarms kanadai bitcoin bányászcég frissítette a dél-amerikai terjeszkedésének terveit. Kiderült, hogy nyolcéves szerződést kötött 210 megawatt (MW) teljesítmény megvásárlására 0,022 dollárért kilowattóránként (kWh).

Egy április 19-i bejelentés szerint a Bitfarms jelentős előrelépést tett, ezzel megerősítve argentin működésének körülményeit. 2020 októberében már aláírtak egy nem kötelező érvényű memorandumot egy 60 MW-os erőmű építésére, most ezt fejlesztik tovább.

A Bitfarms elárulta, hogy egy helyi építőipari céggel és mérnöki szolgáltatóval előrehaladott megbeszéléseket folytat annak érdekében, hogy bányászati létesítmény építésébe kezdjen a partner erőmű közvetlen közelében. Jelenleg arra törekszenek, hogy 2022 elején megkezdhessék a Bitcoin bányászatot a létesítményben. Az új létesítmény a kapacitást 250%-os növeli, úgy hogy a villamosenergia ára 10%-kal emelkedik majd.

Nincs ok panaszra: 380 millió dollárt zsebeltek be a bányászok márciusban

Erősít a Bitfarms

Március elején a Bitfarms 48 000 új generációs Bitcoin bányászgépet rendelt a MicroBT-től. A legutóbbi bejelentés szerint a készlet „jelentős részét” az új létesítményben szándékoznak telepíteni.

A Bitfarms becslései szerint 2020 negyedik negyedévében Argentínában 4.125 dollárért tudott volna 1 Bitcoint bányászni, ha már működött volna a létesítmény. Ez nagyjából 45%-os megtakarítást jelent a quebec-i létesítményhez képest, ami nagyjából 7.500 dollárért képes 1 BTC-t kibányászni.

A csökkentet termelési költségek lehetővé teszik a Bitfarms számára sok régebbi bányászgép gazdasági életének meghosszabbítását. Teszik ezt mindezt azzal, hogy a régebbi hardvereik jelentős részét áttelepítik Argentínába, amint az új létesítmény elkészül.

A Bitfarms úgy jellemzi a létesítményt, hogy „ földrajzilag megfelelő termelési diverzifikációt kínál a kockázatok csökkentése érdekében, és hatékony fedezetként szolgál a Bitfarms számára a következő 2024-es felezés ellen”.

A hónap elején a Bitfarms felfedte, hogy 3.496 új bányászgépet állít működésbe ez év áprilisa és júliusa között. Ezzel működési hashrátáját 280 pentahash/másodpercre növeli.

A cég azt is megjegyezte, hogy napi 7,5 Bitcoin-ot ad majd hozzá tartalékaihoz az új létesítmény. Jelenleg a társaság napi 650 Bitcoint bányász, 41 millió dollár értékben. Az előrejelzései szerint a napi készletét 1.000 BTC-ra emeli az elkövetkező hét héten belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük