Három új bányászmodellt dob piacra a felezés előtt a MicroBT

A kínai MicroBT bitcoin bányász gyártó három új modellje a WhatsMiner M30S+, M30S++ és M31S+ (a képen egy régebbi modell látható).

A hírt Jianbing Chen jelentette be hozzátéve, a bányászat belépett a “3X érába,” ami interpretálásában alacsony fogyasztást, magas fokú megbízhatóságot és legalább egy év garanciát jelent a gépekre.

A WhatsMiner M30 modellek fogyasztása kevesebb lesz, mint 50 watt/terahash, állítja Chen, ami segíthet a jövedelmezőség fenntartásában még a felezés után is.

Chen korábbi értékesítési számokat is megosztott. Ezek szerint a vállalat mintegy 600 000 WhatsMiner M20-ast értékesített 2019-ben, ami duplája a 2018-as M3 modell értékesítési számainak.

A 600 000 M20-as a Bitcoin hálózat teljes hashrátájának 35%-át tette ki múlt évben, szemben a 2018-assal, mikor csak a hashráta 9%-át adták a Whatsminer modellek.

A Bitmain és a Canaan már kijött a felezés jelentette jövedelmezőség vágást kompenzáló gépeivel, elő is rendelhetőek, de a koronavírus okozta korlátozások miatt kiszállításuk késik.