A Bitfinex vezetője mesélt arról, hogyan keresnek pénzt a Tetheren

Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai vezetője egy interjúban beszélt arról, hogyan is keresnek pénzt a kriptotőzsdén a Tether stabilcoin segítségével.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A Decrypt készített interjút Paolo Ardoinoval, a Bitfinex CTO-jával a héten, ahol a Tetherről mesélt a kriptotőzsde technológiai vezetője. A Bitfinex az USDT, azaz a Tether legközelebbi partnere, ez az egyik legnépszerűbb és egyben legkétesebb hírnevű stabilcoin, amelynek az értéke az amerikai dollárhoz van rögzítve.

Eredetileg úgy indult a Tether karrierje, hogy 1:1-ben rendelkezik dollár fedezettel a kibocsátó, azonban tavaly egy nyomozás során kiderült, valójában, csak 74% áll rendelkezésre a fedezetből. A Bitfinex is megütötte a bokáját, amikor a panamai fizetési szolgáltató, a Crypto Capital csődbe ment és magával vitt 850 millió dollár értékű fedezetként tartott tartalékot. Annak ellenére, hogy a kriptotőzsde már 500 ezer dollárt költött ügyvédekre az ügyben, a Tether továbbra is jelentős bevételi forrása a cégnek.

A Tether mögött felhalmozott fiat devizát, a dollárt ugyanis amerikai államkötvényekbe fektetik, melyek éves szinten 3-3,5%-ot hoznak. A közel 5 milliárdos piaci kapitalizáció mellett ez 100 millió dollár kamatbevételt eredményezhet. Azonban Ardoino elmondta, hogy a tartalék nagy része valójában készpénzben áll letéti számlákon, csak egy részét fektetik be biztonságos állampapírokba – elvileg.

A Bitfinex mögött álló Ifinex Inc. 2018-ban 404 millió profitot termelt és 262 millió dollárt fizetett ki osztalékként, a bevétel tehát nem csak (közvetlenül) a Tetherből származik.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.