A BitMEX holdi küldetése kudarcba fulladt

BitMEX és az Astrobotic közös célja, hogy a Bitcoint szó szerint “a Holdra” vigyék, csúfos kudarcba fulladhat. A terv látványos bukással végződhet, mivel a hibás holdi leszállóegység és a szállított kriptoládája a földreszállás közben eléghet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Astrobotic küldetése az volt, hogy a Holdat “mindenki számára elérhetővé tegye“. A vállalat Lehetőséget kínál a vásárlóknak arra, hogy teleszkópokat, rovereket, emlékműveket és márkákat küldjenek a Holdra.

A BitMEX célja az volt, hogy egy 1 BTC-t tartalmazó pénztárcába egy olyan fizikai “holdi Bitcoint” juttasson fel a Holdra. A cég nyilvánvaló célja a reklám generálása volt egy olyan versenyhez, amelynek nyertesei egy baseball sapkát vehetnek át, amelyet az alapító és korábbi vezérigazgató, Arthur Hayes dedikált. A versenyen 100 000 tether (USDT) is felosztásra kerül a legjobb kereskedők között.

Sikertelen küldetés?

Sokak bánatára január 15-én az Astrobotic bejelentette, hogy egy katasztrofális hajtóanyag-szivárgás és a napelemekkel kapcsolatos problémák miatt a múlt héten a Peregrine űrhajó nemcsak, hogy nem fog leszállni a Holdon, de vissza is száguld a Földre, és elég a légkörben.

Az Astrobotic szerint az űreszköz továbbra is működőképes és stabil és az anomália okozta hajtóanyag-szivárgás gyakorlatilag megszűnt.

A hamarosan elhamvadó leszállóegység fedélzetén volt egy emléktábla is, amelyre az első bányászott Bitcoin-blokk részleteit vésték, amelyet a Bitcoin Magazine vásárolt.

“Ez a vállalkozás a Bitcoin Földöntúli felhasználási lehetőségeinek felfedezését szimbolizálja, és megnyitja a token jövőbeli interakcióinak lehetőségeit”

Nyilatkozott a gravírozott tábla tervezett elhelyezéséről a Bitcoin Magazine.

A Bitcoin az űrbe eljutott, de nem érte el a Holdat. Azonban csak idő kérdése, és valakinek sikerülnie fog, mivel próbálkozásokból nincs hiány.