A BitMEX mobil appot indít a kereskedéshez, Magyarországon is elérhető már

Kedd reggel jelentették be a BitMEX derivatívákkal foglalkozó kriptotőzsdénél a mobilos applikáció indítását. Az alkalmazás 140 országban érhető el jelenleg, a további fejlesztések tervben vannak.

Az asztali verzió telefonon – nincs sok változtatás a BitMEX mobil appjánál

A BitMEX az egyik legnagyobb és legmegosztóbb derivatívákkal foglalkozó kriptotőzsde jelenleg a piacon, azonban egy dolog nem vitatható velük kapcsolatban: az elmúlt hetekben jelentős változásokat eszközöltek a tőzsdénél. Kezdve azzal, hogy hosszú évek után végre bevezetik, hogy felhasználóiknak kötelezően igazolniuk kell személyazonosságukat, most új bejelentéssel kezdték a szeptembert is: indul ugyanis a BitMEX mobil applikáció, amely jelenleg 140 országban érhető el letöltésre.

Az app maga saját fejlesztés; teljesen házon belül alkotta meg a BitMEX csapata. Kinézetben és felhasználói élményben látható, egyértelműen az asztali verzió használata során már megszokott elrendezést és funkciókat akarták replikálni – és ez teljes mértékben sikerült is nekik. Az egyetlen lényeges különbség, hogy a „trollbox” chat funkció, ami mindig is az egyik sarokköve volt a BitMEX élménynek, jelenleg még nem érhető el az alkalmazáson keresztül. A CoinDesk értesülései alapján azonban ez is tervben van, és a további fejlesztésekkel érkezni fog majd a megszokott belső chat.

Az alkalmazás Magyarországról is elérhető.

A BitMEX mobil appot indít a kereskedéshez, Magyarországon is elérhető már
forrás: BitMEX

A BitMEX a mobil appos kalandját leszámítva is szerepelt mostanában a hírekben: a sokáig személyazonosítás nélküli kereskedést is lehetővé tevő tőzsde ugyanis most változtat a szabályaikon. Míg korábban a tőzsdén való regisztráció mindössze egy email cím, egy jelszó és egy tartózkodási hely megadásából állt (már ha valaki nem azokból az országokból akart kereskedni, amik a tiltott listán voltak) – most azonban már minden új felhasználónak igazolnia kell személyazonosságát és valós lakhelyét is. A szabályváltoztatás ráadásul a régi felhasználókat is érinti; ők hat hónapos türelmi időt kaptak arra, hogy elvégezzék a szükséges igazolási folyamatokat.

A BitMEX elmondása szerint ezzel rövid távon lehetséges, hogy veszítenek el felhasználókat, azonban közép- és hosszútávon egyértelműen előnyükre fog válni, hogy javítanak a biztonságon, lépést tartanak a szabályozásokkal, és saját felhasználó bázisukat is jobban megértik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük