Ügyfélazonosítást vezet be a BitMEX

Augusztus 28-ától kezdődően ügyfél azonosításon kell átesni az elmúlt 24 órában 2.6 milliárd dolláros bitcoin és altcoin határidős kereskedelmet lebonyolító BitMEX tőzsdén. A tradereknek 6 hónapjuk van az azonosításra.

Úgy tűnik nem menekül senki és az összes centralizált kriptotőzsde rákényszerül, hogy ügyfélazonosítást és pénzmosás elleni szabályokat vezessen be. Hasonló sorsra jutott a fentről jövő szabályozások ellen még az elején küzdő Shapeshift, illetve a tőzsdeversenyben lemaradozó finn Localbitcoins is.

“Próbáltuk a könnyű és gyors ötvözetévé tenni,” írta Ben Radclyffe az AML és KYC szabályok integrálásáról, aki a 100x Group kereskedelmi igazgatója, ami a BitMEX anyavállalata. “A földrajzi elhelyezkedés nagyon fontos számunkra,” tette hozzá.

A szektor szakembereinek többsége üdvözölte az intézményi szintű KYC és AML szabályok adoptálását, mert szerintük fundamentális fontosságú az iparág fejlődése érdekében. Segít, hogy távol tartsa a bűnözőket és hozzájárul ahhoz, hogy a hagyományos intézményi befektetők legitimálják a szektort.

A BitMEX bejegyzése szerint az ügyfélazonosítás öt percet vesz igénybe és négy lépésből áll. A regisztrált ügyfeleknek be kell küldeniük egy szelfit, útlevél vagy más személyazonosítót, válaszolniuk kell néhány kérdésre a befektetésük eredetére és a kereskedési tapasztalataikra vonatkozóan.

A BitMEX a kötelező ügyfélazonosítással egyetemben egy kereskedési versenyt is meghirdet azoknak, akik azonosították a tőzsdén a kilétüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük