A Bitstamp is listázta a Dogecoin gyilkos Shiba Inut

A Shiba Inu elfogadottsága az utóbbi időben egyre csak nőtt, és most egy újabb nagy kriptovaluta tőzsde jelentette be a mémcoin listázását. Ezúttal a Bitstamp.

Annak ellenére, hogy a különböző kutyás mémcoinok körüli felhajtás csökkent, több neves tőzsde és platform is bejelentette a Shiba Inu (SHIB) elfogadását. A Dogecoin gyilkosának tartott mémcoint ezúttal a luxemburgi székhelyű Bitstamp listázta. A SHIB mellett a tőzsde a Perpetual Protocol (PERP), a dYdX (DYDX) és a Gala (GALA) valutát is jegyezte.

A Shiba Inu őrület a Bitstampet is elérte

A közlemény szerint a Bitstamp lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy SHIB-el hajtsanak végre tranzakciókat amerikai dollár és euró ellenében. December 8-án a tőzsde megkezdte a SHIB-es tranzakciókat, a következő napon pedig engedélyezte a felhasználók számára a limit megbízások benyújtását és törlését. Ugyanezen a napon a Bitstamp a megbízások teljesítését is megkezdte.

A 2011-ben indult Bitstamp az egyik legrégebbi kriptovaluta tőzsde. Ezen kívül arról is ismert, hogy a többi tőzsdénél kevesebb coint listáz a platformján. Ezért a tény, hogy a Bitstamp egy olyan mémcoint is listázott, mint a SHIB, elég nagy dolognak számít. A Bitstamppel ellentétben a legtöbb tőzsde – például a Binance – már korábban is listázott kevésbé ismert tokeneket, és nem idegenkedtek az altcoin-őrülettől.

A tőzsde az év elején elutasította a Dogecoint, mondván, a Tesla és SpaceX tulajdonos Elon Musk túl nagy befolyással bír a kriptoszektorban. A platform azt is kijelentette, hogy a Bitstampon listázott tokeneknek szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. A tőzsde vezérigazgatója, Julian Sawyera arról beszélt, hogy a milliárdos Twitter bejegyzései túl nagy hatással vannak a Dogecoin árfolyamára.

Már a Kraken és a Gemini platformján is ott figyel a mémcoin

A Shiba Inu idén az egyik legnépszerűbb altcoin lett. Ezt bizonyítja az is, hogy a Bitstamp előtt már több kriptovaluta tőzsde is listázta a mémcoint: a Kraken és a Gemini novemberben jelentette be a SHIB elfogadását.

A valuta jelentős lökést kapott a Newegg óriáscégtől is. A vállalat ebben a hónapban jelentette be, hogy a platformján már a népszerű mémcoinnal is lehet fizetni. Nemrégiben az Avalanche Bridge (AB) arról számolt be, hogy a platform segítségével ERC20 tokeneket lehet átvinni az Ethereumból az Avalanche C-láncába. A token átvitele természetesen fordítva is működik.