A Cardano bejelentette, hogy jön az Ethereum ERC20 token konverter

Az Input Output Hong Kong (IOHK), a Cardano technológiai cége és kódfenntartója, ma kiadott egy új ‘konvertert’. Ezáltal lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az Ethereum által kiadott ERC20 tokeneket átvigyék a Cardano blokkláncra.

“A megjelenő ERC20 konverterünk lehetővé teszi az Ethereum alapú tokenek, mint az AGI (SingularityNet) futtatását a proof-of-stake blokkláncunkon” – írta a cég. Hozzátette: “Hamarosan érkezik az első verzió a tesztnetre.”

Stake-re van szükség

Az Ethereum jelenleg a világ leggyakrabban használt blokklánca. A blokklánc dollármilliárdos értékű tranzakciókat dolgoz fel hetente, és naponta milliónyi okos szerződéshez kapcsolódó interakciót kezel.

A Proof-of-work jelenlegi konszenzusos kialakítása azonban korlátozottnak bizonyult az Ethereum hálózat számára. A sebesség túl lassú (15 tranzakció másodpercenként), a díjak pedig túl magasak (egyes eszközöknél a múlt héten elérték a 200 dollárt).

Ez azt okozza, hogy a csere és az ERC20 tokenek, vagy az Ethereum hálózaton kibocsátott kompatibilis szabványok használata lassú és drága volt.

A Cardano ezen kíván változtatni. “Az ERC20 konverterünk egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kibocsátó szervezeteknek és azok felhasználóinak, hogy az ERC20 tokeneket átvigyék a Cardano blokkláncra.” – írta Francisco Landino, az IOHK projekt menedzsere blogbejegyzésében.

Hozzátette: “A tokenkibocsátók (azok a szervezetek, akik lehetővé teszik a tokenek Cardanoba történő áttelepítését), és a felhasználóik (tokenek birtokosai) használhatják az eszközt az ERC20-tokenek Cardano-hálózatba történő áthelyezésére.” 

Átkonvertálás Cardano-ra

A konvertálás után az ERC20 tokenek a Cardano proof-of-stake konszenzusos mechanizmusán futnának – amely a staker-ek és validátorok hálózatára támaszkodik. Ők azok, akik fenntartják a hálózatot és feldolgozzák a tranzakciókat (jóval alacsonyabb díjakkal).

A felhasználók képesek lesznek „átalakítani” az Ethereum tokeneket, áthelyezni őket, és ezeket a „konvertált” tokeneket speciális natív tokenként használni a Cardano blokkláncon. Az átalakított token ugyanolyan értékű és ugyanúgy működik mint egy ERC20 token.

Ezeknek a tokeneknek az Ethereumra való visszamozgatásához a felhasználók a Cardano-n elégethetik azokat, és az eredetiket az Ethereum hálózaton a szokásos módon használhatják.

Mint ilyet, az ERC20 konvertert először a SingularityNET fogja alkalmazni, az „AGIX” nevű átalakítandó tokennel. Az első tesztnet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy értékeljék az áttérés folyamatát. És eközben AGIX tokenekkel dolgoznak mind a Cardano, mind az Ethereum ‘Kovan’ tesztneteken is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.