A Bitstamp leállítja az XRP kereskedést az USA-ban

A Bitstamp kriptovaluta tőzsde bejelentette, hogy a Ripple körül kialakult bizonytalan helyzet miatt leállítja az XRP kereskedést az Egyesült Államokban. 

Egyre sötétebb felhők jelennek meg a Ripple feje felett. Szerdán három kisebb kriptotőzsde jelentette be, hogy leállítja az XRP kereskedést, most a Bitstamp is így tett. A népszerű kriptotőzsde 2021. január 8-án felfüggeszti az összes amerikai ügyfél számára az XRP kereskedést és zárolja a betéteket. A Bitstamp az amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyelet Ripple-lel szemben indított eljárása miatt döntött a korábban harmadik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta kereskedésének beszüntetése mellett.

A cég közleménye szerint ez egyelőre csak az amerikai ügyfelekre vonatkozik, más országokat nem érint. A Bitstamp az első nagy kriptovaluta tőzsde, mely drasztikus intézkedést hozott az XRP-vel szemben a SEC feljelentése után. Azt nem tudni, hogy a legnagyobb kriptotőzsdék, mint a Binance és a Coinbase mit lépnek az üggyel kapcsolatban, de egyes híroldalak szerint már a Coinbase is fontolgatja a kriptovaluta delistázását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.