A BitTorrent File System NFT tárolási megoldást indított

A Bittorrent.comon elérhető BitTorrent File System (BTFS) a világ első skálázható, decentralizált fájltárolási rendszere, amely a cenzúra ellen és a biztonság növeléséhez biztosít lehetőségeket. És most a BTFS elindította az NFT Hubot, ami lehetővé teszi az NFT-k megosztott alapú ingyenes tárolását a TRON blokkláncán. A hivatalos bejelentés szerint a BTFS fejlesztői által készített tárhely-megoldás segítségével a fejlesztők az NFT metaadatokat könnyen biztonságban tudhatják.

Az NFT Hub működési elve

Az új megoldás hasonló alapon működik, ahogy anno a torrentek esetén megismerhettük. Az NFT Hub egy hatalmas hálózatot hoz létre számtalan peerrel vagyis visszaosztóval. Majd ezen a hálózaton kerülnek tárolásra az NFT-k megosztott módon. A nagy előnye ennek a megoldásnak az, hogy az NFT Hub rendkívül stabil és az adatvesztés esélye minimálisra csökken, ráadásul könnyedén garantálható a tulajdonjog védelme is. Mert ugye egy normál esetben az NFT-t feltöltjük egy weboldal szerverére, ahol adatveszés léphet fel, hibák keletkezhetnek és így tovább. Viszont az NFT Hub a blokklánc használatával kiiktatja ezt a veszélyt, hiszen a BTFS node-okon tárolt adatok valójában töredékek lesznek.

Torrent

Egy-egy NFT-t adatonként töredékekre bontanak, majd a világ minden részéről futtatott node-okon tárolnak kódolt változatban. Ráadásul a BTFS azt ígéri, hogy képes helyreállítani és megjavítani is az adatokat. A BitTorrent File System jelenlegi megoldása csak egy újabb példája annak, hogy a blokklánc szolgáltatók hogyan képesek kiszolgálni az NFT-piacot is. De nem csak a fájltárolási megoldásoknál jönnek képbe a blokkláncok, hanem az elmúlt időszakban már egyre többször az online játékok világában is felmerül opcióként a technológia. Még a Pokémon Go fejlesztője beszélt arról augusztusban, hogy mennyire komoly lehetőségeket lát a szórakoztató célú játékok világában a blokkláncokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük