Justin Sun újabb bőrt akar lehúzni a BitTorrentről

2019. május 27-én jelentette be Justin Sun, Tron és BitTorrent CEO, hogy elindítja a BitTorrent File System (BTFS) fájlmegosztó protokollt a 100 millió meglévő BitTorrent felhasználónak. Erre természetesen jön majd az újabb ICO vagy airdrop.

Újabb nagy dobásra készül Justin Sun

Justin Sun nem tekinthető kimondottan technológiai vezetőnek és többen is kritizálták már, hogy nem ismeri ki magát a kriptoszektorban, de tagadhatatlan, az üzlethez jó szeme van.

2018. júniusban a Tron 140 millió dollárért felvásárolta a BitTorrentet, hogy így bővítse fájlmegosztó kapacitását és felhasználóbázisát. A BitTorrent úttörőnek számít a fájlmegosztás terén és 2001-es indulása óta több mint 150 millió felhasználót gyűjtött platformjára.

A BitTorrent BTT tokenje már így is legalább 30%-ot hozott a befektetőknek, így egy újabb BitTorrent token akár épp jókor is jöhet az emelkedő piaci hangulat közepette.

Ennél többet még nem tudni a kibocsátásról, de várhatóan ugyanaz a Tron blokkláncon futó BitTorrent interfész és funkciók lesznek mögötte.

Sun szerint a BitTorrent legnagyobb kincse a P2P hálózata, míg a Tronnak a decentralizált mivolta (amit egyébként többen is kétségbe vonnak, a Tron CTO a hetekben hagyta ott a céget, mert szerinte a Tron már nem az aminek indult).

A Tron egyelőre a legaktívabb okosszerződés platform a szektorban köszönhetően a játék és szerencsejáték DAppjainak. Azzal, hogy felvásárolt egy P2P fájlmegosztó platformot több mint 100 millió aktív felhasználóval, nagyban bővült a Tron jövőbeni növekedési lehetősége.

Nem mindenki repes a BitTorrent tokenizálásától

Méghozzá azért, mert szükségtelennek tartják. A BTT token helyett lehetett volna az előfizetéseket és tranzakciókat a natív TRX  tokenben a Tron blokkláncán lebonyolítani, de nyilvánvalóan a forrásgyűjtés is cél volt.

Justin Sun a Twitteren már többször bizonyította, számára a legfontosabb a TRX árfolyama, a Tron piaci kapitalizációja amit párszor megfejelt hamis TRX giveaway bejelentésekkel és szükségtelen vitákkal mások kommentjeit kritizálva.

Hogy hosszú távon bejön-e Sun számítása, az kétséges, mindenesetre hálózatának növekedésével sűrűsödhetnek a kritikus hangok is körülötte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük