Justin Sun újabb bőrt akar lehúzni a BitTorrentről

2019. május 27-én jelentette be Justin Sun, Tron és BitTorrent CEO, hogy elindítja a BitTorrent File System (BTFS) fájlmegosztó protokollt a 100 millió meglévő BitTorrent felhasználónak. Erre természetesen jön majd az újabb ICO vagy airdrop.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

Újabb nagy dobásra készül Justin Sun

Justin Sun nem tekinthető kimondottan technológiai vezetőnek és többen is kritizálták már, hogy nem ismeri ki magát a kriptoszektorban, de tagadhatatlan, az üzlethez jó szeme van.

2018. júniusban a Tron 140 millió dollárért felvásárolta a BitTorrentet, hogy így bővítse fájlmegosztó kapacitását és felhasználóbázisát. A BitTorrent úttörőnek számít a fájlmegosztás terén és 2001-es indulása óta több mint 150 millió felhasználót gyűjtött platformjára.

A BitTorrent BTT tokenje már így is legalább 30%-ot hozott a befektetőknek, így egy újabb BitTorrent token akár épp jókor is jöhet az emelkedő piaci hangulat közepette.

Ennél többet még nem tudni a kibocsátásról, de várhatóan ugyanaz a Tron blokkláncon futó BitTorrent interfész és funkciók lesznek mögötte.

Sun szerint a BitTorrent legnagyobb kincse a P2P hálózata, míg a Tronnak a decentralizált mivolta (amit egyébként többen is kétségbe vonnak, a Tron CTO a hetekben hagyta ott a céget, mert szerinte a Tron már nem az aminek indult).

A Tron egyelőre a legaktívabb okosszerződés platform a szektorban köszönhetően a játék és szerencsejáték DAppjainak. Azzal, hogy felvásárolt egy P2P fájlmegosztó platformot több mint 100 millió aktív felhasználóval, nagyban bővült a Tron jövőbeni növekedési lehetősége.

Nem mindenki repes a BitTorrent tokenizálásától

Méghozzá azért, mert szükségtelennek tartják. A BTT token helyett lehetett volna az előfizetéseket és tranzakciókat a natív TRX  tokenben a Tron blokkláncán lebonyolítani, de nyilvánvalóan a forrásgyűjtés is cél volt.

Justin Sun a Twitteren már többször bizonyította, számára a legfontosabb a TRX árfolyama, a Tron piaci kapitalizációja amit párszor megfejelt hamis TRX giveaway bejelentésekkel és szükségtelen vitákkal mások kommentjeit kritizálva.

Hogy hosszú távon bejön-e Sun számítása, az kétséges, mindenesetre hálózatának növekedésével sűrűsödhetnek a kritikus hangok is körülötte.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.