A Bittrex delistázása után a Dash küzd a privát coin megnevezés ellen

A Bittrex delistázza a Dasht

Ahogy arról a tegnapi nap folyamán mi is beszámoltunk, a Bittrex kriptovaluta tőzsde január 15-én delistázza a Dasht és két másik privát coint, a Monerot (XMR) és a Zcasht (ZEC). A három kriptovaluta eltávolítására a Bittrex nem adott pontos magyarázatot, de valószínűleg arról lehet szó, hogy ezek a privát coinok titkos ügyletek lebonyolítását is lehetővé teszik. Az ilyen ügyletek nyomon követése nem lehetséges, ami pedig a szabályozóknak nem tetszik, mivel nagyobb eséllyel használhatják ezeket a valutákat illegális tevékenységek finanszírozására.

A Dash nem privátabb, mint a Bitcoin

A Bittrex január elsejei, delistázásról szóló bejelentésére a Dash Twitter-en reagált. A válaszban a Dash kifejtette, hogy technikai szempontból vizsgálva a Dash nem nevezhető privátabbnak, mint a Bitcoin. Épp ezért a “privát coin” elnevezés helytelennek számít. A Dash továbbá egy megbeszélést is kezdeményezett a Bittrex-nél, ami reményeik szerint segíthet nekik hamarosan tisztázni a helyzetet.

Ryan Taylor, a DashPay vezérigazgatója ezenkívül még pontokba szedve érvelt a Twitter-en a Bittrex döntésének igazságtalansága mellett. A hosszú érvelésben megemlítette többek között azt is, hogy már korábban is előfordult a mostanihoz hasonló eset. Több kisebb tőzsde is eltávolította a Dasht, majd miután tájékoztatták a döntés meghozóit a Dash valódi funkcióiról, visszavonták a döntést és újra listázták a jogtalanul eltávolított kriptovalutát. Most a Dash célja ugyanez a Bittrex-szel is, a megbeszélés kezdeményezésével azt szeretnék elérni, hogy belássák, hogy a coin eltávolításával hibát követnének el.

Honnan ered a privát coin megnevezés?

A cég háta mögött hosszú küzdelem van már így is a privát coin megnevezés ellen. Az elnevezés még a Dash DarkSend szolgáltatásának indulásához vezethető vissza, amelyet azóta már átneveztek PrivateSend-re. A vezérigazgató korábban úgy nyilatkozott ezzel a szolgáltatással kapcsolatban, hogy valóban anonimitást biztosít, de a hatóságok megtévesztésére nem alkalmas. A Dashnél ma már abszolút nem az anonimitáson van a hangsúly, ezért a privát coinként való megbélyegzést nem tartják indokoltnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük