Delistázza a Bittrex a monero, a zcash és a dash titkoscoinokat

A Bittrex kriptovaluta tőzsde tegnap bejelentette, hogy két hét múlva delistázza a monero (XMR), a zcash (ZEC) és dash privátcoinokat. A három kriptovalutát a szabályozók jelenleg is vizsgálják.

Az amerikai Bittrex tegnapi sajtóközleményében azt írta, hogy január 15-én delistázza a monero, a zcash és a dash kriptovalutákat. Bár a népszerű kriptotőzsde nem indokolta meg a döntését, feltételezhetően azért szünteti meg a három kriptovaluta kereskedését, mert a már említett coinok tranzakciói nyomon követhetetlenek.

A monero úgynevezett titkoscoin, a zcash és a dash pedig lehetőséget kínál a titkos ügyletek lebonyolítására. A kriptovalutákat a szabályozók jelenleg is vizsgálják, hiszen úgy vélik, hogy a három coin egyértelműen az illegális tevékenységeket, a terrorizmust segítik elő. A híres darknet piac, a White House Market például nemrég bejelentette, hogy nem fogadja el többet a bitcoin fizetéseket, csakis moneroban lehet majd a tranzakciókat a felületükön lebonyolítani. A kriptovaluták kivezetésével kapcsolatban csak annyit jegyzett meg a Bittrex, hogy a folyamatosan változó szabályozási standardek és más megfelelőségi kérdések miatt kell eltávolítani a három coint. A hét elején a Bittrex egyike volt azoknak a kriptotőzsdéknek, mely delistázta az XRP-t is, miután az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete pert indított az XRP mögött álló Ripple vállalattal szemben.