A Block újgenerációs chippel forradalmasítja a bitcoin bányászatot

Jack Dorsey, a Block alapítója kedden jelentette be az X-en, hogy cégük új bányászati berendezés fejlesztésén dolgozik.

Az új bányászati rig fejlesztése

A Block azt tervezi, hogy egy új bányászati riget épít, amint azt a cég legutóbbi blogbejegyzésében és Jack Dorsey közösségi média oldalán is részletezi. Naoise Irwin szerint a bányászati fejlesztőcsapat korábban egy 5nm-es prototípuson dolgozott, azonban a tervezés most egy 3nm-es folyamatra lépett tovább, a cég pedig már a gyártási előkészítés fázisában tart.

Technológiai előrelépések és a piaci verseny

 A gyártás előkészítésének fázisa során a chip tervezésének minden aspektusa befejeződik, beleértve az áramkör tervezését, a fizikai elrendezést és a verifikációs folyamatokat. Irwin állítása szerint az új chip jelentős teljesítményt fog biztosítani, ezáltal sokkal hatékonyabb lehet a bitcoin bányászat.

“Minden bányászati tevékenységet folytató szereplőnek szüksége van erre a jelentős teljesítményre a túléléshez és fejlődéshez az ötödik bányászati ciklusban és az azt követő időszakban.”

A Block ezzel az újítással belép az alkalmazásspecifikus integrált áramkörök (ASIC) gyártásának versenyébe, ahol már olyan nagy nevek vannak jelen, mint a Microbt, a Bitmain és a Canaan.

Innováció és jövőkép

Irwin szerint egy független bányászati chippel a Block lesz az egyetlen nagy, jól finanszírozott bányászati hardver szállító, amely ilyen vagy ehhez hasonló megoldást kínál. A cég blogbejegyzése kiemeli, hogy reményeik szerint az új fejlesztések ösztönözni fogják az innovációt a bányászati rendszerek terén, valamint elősegítik az új bányászati rendszerformátumok és alkalmazási módok kidolgozását. A termékvezető szerint a vállalat továbbra is számít a bányászati közösség visszajelzéseire, hogy még több szakmai visszacsatolást gyűjthessenek, ezáltal is hozzájárulva a bitcoin bányászat hatékonyságának fejlesztéséhez.