A Blockchain.com felhasználónév alapú kriptotranzakciókat vezet be

A nagy kriptotárca szolgáltató, a Blockchain.com tárcába az Unstoppable Domains került integrálásra, hogy megkönnyítse a kriptopénzek küldését a felhasználók között. Az új integráció lehetővé teszi a Blockchain.com kliensei számára, hogy egy domainnév beírásával pénzt küldjenek mások tárcáiba.

Az Unstoppable Domains csütörtökön bejelentette, hogy integrálta a Blockchain.com natív támogatását, lehetővé téve ezzel a tárcaszolgáltató 32 millió ellenőrzött felhasználójának, hogy a teljes hosszúságú kriptotárca cím helyett egy felhasználónév beírásával küldjenek pénzt egymásnak.

A kezdeményezés célja, hogy kiküszöbölje az emberi hiba kockázatát a pénzküldés során, egyszerűsítve a Blockchain.com felhasználói és az Unstoppable Domains által támogatott több mint 50 másik tárca és tőzsde közötti tranzakciókat, köztük a Coinbase Wallet és a MyEtherWallet között is.

Az új megoldásnak hála a felhasználók a 25-42 számjegyű alfanumerikus tárcacím helyett a címzett olvasható domainjét használva küldhetnek kriptovalutákat, mint például Bitcoint (BTC) és Ethert (ETH).

“A Blockchain.com-mal való integrációnkkal egy ‘érvénytelen cím’ üzenet fog felugrani, ha a cím nem kapcsolódik tárcához” – mondta Matthew Gould, az Unstoppable Domains alapítója és vezérigazgatója.

Gould elmondta, hogy nincs meghatározott karakterhosszúság a domain tárca címére. “Csak azt javasoljuk, hogy olyan domaint válassz, amely könnyen olvasható és megjegyezhető. Ez lehet a kereszt- és vezetékneved, a beceneved, vagy a vállalkozásod neve” – jegyezte meg.

A Unstoppable Domains, melyről már mi is többször cikkeztünk, jelentős mérföldkőhöz érkezett. A vállalat több mint egymillió olyan domainnevet értékesített, amelyek az Ethereum blokkláncon nem-helyettesíthető tokenként (NFT) vannak regisztrálva. A pénzküldés és -fogadás mellett ezeket a .crypto kiterjesztésű NFT domaineket decentralizált weboldalak létrehozására lehet használni, amelyeken különféle tartalmakat hozhatunk létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.