A Bordier & Cie svájci privátbank kriptovaluta kereskedést indít

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bordier & Cie, egy svájci magánbank, amelyet 177 évvel ezelőtt, 1844-ben alapítottak, kriptovaluta-kereskedési szolgáltatást kezdett kínálni ügyfeleinek, lehetővé téve számukra a BTC, ETH, BCH és XTZ vásárlását, eladását és befektetését.

Egy sajtóközlemény szerint a cég a jövőben bővíteni kívánja az ajánlott kriptoeszközök kínálatát is. A Bordier ügyvezető partnere, Evrard Bordier a következőket mondta:

„Láttuk az ügyfeleink növekvő igényét az alternatív eszközosztályokra, alternatív eszközosztályok diverzifikációjára, mint amilyenek a digitális eszközök.”

Az új kínálat a Sygnum üzleti vállalkozások kínált digitális eszközök banki platformjával történő integrációval indul, amely biztosítja az infrastruktúra-menedzsmentet. Ez felügyeli az ajánlott kriptoeszközök privátkulcsait, miközben csatlakozik a likviditásszolgáltatókhoz és figyelemmel kíséri a tranzakciókat.

Bordier

A banki platform biztosítja továbbá, hogy a bank kövesse a pénzmosás elleni eljárásokat és a tranzakciók nyomon követését. Mathias Imbach, a Sygnum csoport vezérigazgatója elmondta, hogy:

“a Bordier folytatja 177 éves hagyományát, miszerint az ügyfelek vagyonát megőrzi a jövő generációi számára azáltal, hogy az eszközök„ következő generációját” kínálja ügyfeleinek”.

A kriptovaluta-kereskedési szolgáltatásról azt mondják, hogy „csak végrehajtásra fókuszál”. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a bank csak vételt, eladást és kriptovaluta tartását engedi meg az ügyfeleknek. Más típusú kiegészítő szolgáltatást, mint például a tanácsadást, egyelőre nem kínálnak.

A lépés nem sokkal azután következik, hogy a svájci Zug kanton elkezdte elfogadni a Bitcoint és az Ethereumot az adók befizetésének eszközeként. A svájci hatóságok felfedték, hogy az úgynevezett „Crypto Valley” állampolgárai és cégei akár 100 000 CHF-et (111 000 USD) is képesek lesznek befizetni ETH-ban vagy BTC-ban.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.