Állami tulajdonú svájci bank kriptovaluta szolgáltatásokat indít

Svájc nyolcadik legnagyobb bankja, a Basler Kantonalbank (BKB), a Bank Cler leánybankon keresztül fog kriptovaluta banki szolgáltatásokat kínálni. A BKB tulajdonosa Bázel városa, mérlegfőösszege eléri a 40 milliárd eurót.

Az állami tulajdonú BKB univerzális bankot 1899-ben alapították, Basel Cantonal Banknak is nevezik. A BKB tulajdonában lévő Bank Cler a hírek szerint a fiatal ügyfélbázisa körében tapasztalt növekvő érdeklődés miatt döntött a banki kriptovaluta szolgáltatások, mint letétkezelés és kereskedelem bevezetése mellett, nyilatkozta a bank sajtószóvivője, Natalie Waltmann:

A digitális eszköz osztály vezetésére egy fintech szektorból érkező szakembert, Alain Kunz-ot kérték fel, aki egyben a Tokensuisse alapítója is.

Az S&P Global Ratings a BKB bankot stabil pénzügyi kilátásokkal rendelkező bankok körébe sorolta még múlt év decemberben, köszönhetően elsősorban annak, hogy állami tulajdonú. A Bank Cler leánybank mérlegfőösszege 16.66 milliárd euró, írta akkor az S&P Global elemzője.

Waltmann kiemelte, hogy a leánybank mellett az anyavállalat BKB is érdeklődik a kriptovaluták iránt, de ennél többet nem árult el.

Svájc bankjai egyértelműen nyitottak a digitális eszközök felé, a Seba bank múlt év novemberben indított kripto-banki szolgáltatásokat, de hasonló lépést tett a Sygnum, Julius Baer, Maerki Baumann és Falcon is.

Kapcsolódó:

(Forrás: NZZamSonntag)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük