A Brave ezentúl támogatja majd a Solana dApp-okat

A Brave nemrégiben bejelentette, hogy a Solanával történő együttműködése során ezentúl támogatni fogja a SOL dApp-okat. A vállalat célja ezzel, hogy előmozdítsa a kriptovaluták elfogadottságát, miközben a használatukat hatékonyabbá teszi.

A Brave elérhetővé tesz egy olyan tárcát, amely lehetővé teszi a Solana által támogatott tokenek küldését, fogadását, tárolását és vásárlását a böngészőben.

„A felhasználói élmény nagyon széttöredezett lehet a kriptográfiában. A Brave dApp integráció azért fontos, mert zökkenőmentes kapcsolatot tesz lehetővé kedvenc Solana programjainkkal, és mobilra optimalizált.” – jelentette ki Amelia Daly, a Solana partnerségekért felelős vezetője.

„A Brave egyre inkább a Web3 világának böngészőjévé válik. A Solana dApp-ok támogatásának mobilon való megjelenésével egy újabb kulcsfontosságú csoportra terjesztjük ki a hatókörünket, akik gyors és barátságos módot keresnek kriptójuk használatára” – mondta Brendan Eich, a Brave alapítója és vezérigazgatója.

A hír megjelenésére a Solanát birtokló bálnák nem maradtak veszteg, és elkezdtek tevékenykedni. A Whale Alerts platformja jelentős mennyiségű Solana átutalását regisztrálta ismeretlen tárcák között, pontosan 7 981 517 SOL-t, ami 184 488 088 dollárnak felel meg.

 

Ami a digitális eszköz eddigi eredményeit illeti még 2021 novemberében érte el az eddig rekordnak számító 259 dolláros árfolyamát, ami azt jelenti, hogy 90%-kal több, mint a jelenlegi értéke.

Tavaly a Solana hálózatán 14 alkalommal fordult elő üzemzavar, amely négy és fél napnyi üzemidő kiesést jelentett. Ezek a kiesések komoly aggodalomnak adtak okot a hálózat életképességével kapcsolatban. Az alapítók, Anatolij Jakovenko és Raj Gokal azonban nemrég azt állították, hogy hálózatnak fényes jövő elé néz.

A cikk írásának időpontjában a Solana árfolyama 23,28 dollár volt a CoinMarketCap adatai szerint. 370 millió SOL van forgalomban, 8,7 milliárd dollárnyi piaci kapitalizáció mellett.