Újabb coinoknak indul jól az év: 20%-ot nőtt a Solana és a Cardano árfolyama

A Solana hálózata ugyan tegnap kisebb üzemzavart élt át, natív tokenje nem ad okot panaszkodásra. A tegnapi napon 22%-ot emelkedett a SOL árfolyama, amivel beállt az új év legjobban teljesítő coinjainak sorába. Mögötte áll a Cardano (ADA), melynek árfolyama szintén örömöt okoz befektetőinek.

SOLANA (SOL)

A Solana produkálta az eddigi év legnagyobb növekedését a top-2o érmék közül. Hét nap alatt 60%-os növekedést jelzett. Az elmúlt 24 órában a SOL 17.46 dolláros csúcsot ért el, ami jelentős mértékű növekedés a december végén még egyszámjegyű árfolyamához képest. A skálázhatóságáról és gyorsaságáról ismert hálózat tokenjével a cikk írásakor 16.21 dolláron kereskednek.

A grafikon alapján a hétfői ralli a 15.00 dolláros szintről való áttörést követően következett be.

Ennek eredményeképpen a 14 napos relatív erősség index (RSI) 73.26-ra emelkedett, ami április óta a legerősebb pont.

A jelenlegi állapot jelentős fellendülés a SOL számára, amely az FTX összeomlása után több mint 41%-ot zuhant. A valamikor “Ethereum-gyilkosnak” nevezett Solana egykor Sam Bankman-Fried kedvence volt. A botrányhőssé vált alapító tavaly őszi bukása magával ragadta a Solana-t is, 94%-kal esett az egy évvel korábban regisztrált 259 dolláros csúcsához képest.

Solana

CARDANO (ADA)

A Cardano egy másik figyelemre méltó erősödő coin volt a hét elején. Natív tokenje, az ADA már a második egymást követő napon emelkedett. A vasárnapi 0.2865 dolláros mélypontot követően az ADA/USD a hétfői nap folyamán 0.3409 dolláros csúcsot ért el. Az idei év alatt eddig a Cardano 29.69%-os változást mutatott.

Akárcsak a Solana esetében, a Cardano ezzel a lépéssel elérte a legmagasabb értéket november óta, ami a 0.3250 dolláros plafon áttörése után következett be. A grafikon alapján a hétfői futam eredményeként a 14 napos RSI 2021 szeptembere óta nem látott szintre emelkedett. Az ADA árfolyama a cikk írásakor 0.32 dollár.

Cardano

 

Kapcsolódó cikkeink: