A brit posta szintet lép, egy appon bitcoin vásárlást engedélyez az ügyfeleknek

Az utóbbi hónapokban rendkívüli mértékben felgyorsult a bitcoin mainstreammé válása. A kiskereskedelmi üzletektől kezdve egészen Salvadorig – ahol hivatalosan is elfogadják a bitcoint törvényes fizetőeszközként – egyre többen nyitnak a kriptovaluta felé. Most a brit posta jelentette be, hogy BTC vásárlást tesz lehetővé egy mobilapplikáció segítségével.

A The Telegraph beszámolója szerint a posta egy új partnerségnek köszönhetően lehetővé teszi a bitcoin vásárlást. A Swarm Markets, egy németországi székhelyű és szabályozott kriptotőzsde kötött megállapodást a brit postával. Ezen együttműködés révén azok a felhasználók, akik a Post Office EasyID alkalmazáson keresztül igazolják a személyazonosságukat, közvetlenül vásárolhatnak kriptovaluát a Swarm weboldalán.

Egy-két károgó már felemelte a hangját a posta döntésével szemben

A felhasználók néhány kattintással ún. kriptopénz-utalványokat vásárolhatnak majd, amelyeket aztán különböző kriptókra, például bitcoinra válthatnak be. A pénzpiaci szakértők természetesen azonnal hangot adtak a véleményüknek, és arra figyelmeztettek, hogy a kriptovalutákba való befektetés nagyon kockázatos. Azt javasolják, hogy a posta a felhasználóknak világos tájékoztatást biztosítson és figyelmeztesse őket az esetleges kockázatokra. Többen kritizálták a postát, hogy hogyan nyújthat ilyen volatilis eszközökkel kapcsolatos szolgáltatásokat.

“Amikor az emberek kriptovalutákat vásárolnak, akkor azokat egy nagyon világos figyelmeztetéssel kellene csak eladni: hogy sokkal kevesebbet kaphatnak vissza, mint amennyit vásároltak. Az egy dolog, hogy kriptót vásárlunk online egy befektetési platformon keresztül, hiszen a közönség ezt várja, de ezt ne hozzuk már összefüggésbe a postával” – vélekedett Warren Shute, pénzügyi elemző.

A Swarm Markets úgy véli, hogy ez a partnerség megkönnyíti az emberek számára azt, hogy a kriptotérbe lépjenek. “Azzal, hogy egyszerűvé és biztonságossá tesszük a bitcoin és ethereum vásárlást, több ember számára nyílik lehetősége arra, hogy a kriptóba vágjon” – mondta Phillip Pieper, a Swarm Markets társalapítója.

A Swarm Markets-szel való partnerségről a brit posta szóvivője azt mondta: “A termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyre inkább az online térbe kerül, és erre a változásra reagáltunk a Post Office EasyID nevű, ingyenesen használható alkalmazásunk elindításával. Lehetővé téve az emberek számára, hogy okostelefonjukon saját biztonságos digitális személyazonosságot hozzanak létre, és könnyedén ellenőrizhessék és bizonyíthassák, hogy kik is ők valójában, bármelyik vállalkozással is szeretnének kapcsolatba lépni.”

A brit posta nem kap jutalékot a Swarm Markets EasyID alkalmazáson keresztül vásárolt bitcoin és kripto után. A Swarm Markets azonban fizet a postának az applikáció használatáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.