Salvador legnagyobb bankja is felszáll a bitcoin vonatára

A Bancoagricola a Flexa fizetési startuppal együtt számos, bitcoinhoz kapcsolódó szolgáltatást fog nyújtani a salvadori lakosságnak.

Habár a bitcoin, mint fizetőeszköz elstartolásakor voltak némi fennakadások, egyre több nagyvállalatot és pénzintézet próbál megfelelni a salvadori bitcoin-törvényben előírtaknak.

A Bancoagrícola, az ország legnagyobb pénzintézete az első bankok között van, amely bitcoin kompatibilis technológiai megoldásokkal, és a Flexa digitális fizetési startup közreműködésével bitcoinhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kíván nyújtani a helyieknek. A Flexa által megosztott hivatalos sajtóközlemény szerint a két fél együttműködése lehetővé teszi a salvadoriak számára, hogy alapvető banki szolgáltatásokat vegyenek igénybe, függetlenül attól, hogy a bitcoint vagy a dollárt választják.

A startup megemlítette, hogy a Bancoagrícola támogatni fogja a bitcoin hiteleket, hitelkártyákat, és más, a kriptovalutához köthető szolgáltatásokat.

A bitcoin-törvény, amelyet Bukele elnök júniusban mutatott be, és néhány órával később az ország el is fogadott, előírja, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszköz, és azt minden olyan gazdasági szereplőnek kötelezően el kell fogadnia, aki rendelkezik a használatához szükséges minimális eszközökkel.

Mivel a bitcoin a banki struktúrán kívül működik, a kormány létrehozta a Chivo állami bitcoin tárcát, és 30 dollárnyi BTC-t ajándékozott minden salvadori számára, aki letöltötte azt. A Chivo tárca nem kapcsolódik közvetlenül egyetlen bankhoz sem, és lehetővé teszi az azonnali és állítólag díjmentes bitcoin és dollár utalást és adás-vételt.

A Bancoagrícola azonban az integrált pénzügyi szolgáltatások szempontjából egy lépéssel tovább menne. A bank a Chivo tárca használata nélkül is bitcoin kompatibilis szolgálatásokat biztosítana az ügyfeleknek.

Carlos Mauricio Novoa, a Bancoagrícola egyik vezetője elmondta, hogy izgatottak a jövőt illetően, és remélik, hogy tovább tudják fejleszteni szolgáltatásaikat az országban, mely egy teljesen új fejlődési szakaszba lép a bitcoinnak köszönhetően.

“Izgatottak vagyunk, hogy Salvadorban mi lehetünk az első pénzintézet, amely a pénzügyi termékek teljes palettáján lehetővé teszi a bitcoinhoz való hozzáférést az ügyfelek számára, és fokozza a pénzügyi integrációt. A Flexa nagyban hozzájárult ahhoz, hogy prioritásként kezeljük ügyfeleink tapasztalatait a bitcoin mint törvényes fizetőeszköz használatával Salvadorban.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.