A brit rendőrség közel 3 millió dollárnyi BTC-t foglalt le egy tinédzsertől

Egy meg nem nevezett 17 éves fiútól 2,7 millió dollár értékű bitcoint foglalt le a rendőrség egy kibercsalást követően.

A brit rendőrség 2,7 millió dollár értékű bitcoint foglalt le egy 17 éves fiútól az angliai Lincolnshire-ben.

A fiú egy “kifinomult kibercsalásnak” nevezett ügy részeként létrehozott egy hamis weboldalt, és 8900 dollár értékű lopott utalványokat használt fel bitcoin vásárlásra. A Lincoln Crown Court 12 hónapos elzárásra ítélte egy nevelőintézetben.

A hamis weboldal, amelyet a tinédzser 2020 áprilisában hozott létre, pontos másolata volt a Love2Shop nevű, ajándékkártyákat és utalványokat értékesítő weboldalnak.

“Az embereket megtévesztette, rákattintottak a weboldalára, azt gondolva, hogy a hivatalos oldalra lépnek be” – mondta Sam Skinner, ügyész az ügyben.

A rendőrségi nyomozás során összesen 48 bitcoint, más kriptovalutákat, több mint 12 000 hitelkártyaszámot, valamint további 197 PayPal-fiók adatait találta meg a hatóság.

A fiú elismerte a tettét, Catarina Knight bírónő pedig azt mondta, hogy “ha felnőtt lenne, akkor most börtönbe kerülne”.

A brit rendőrség egyre több kriptovalutákhoz kapcsolódó csalást göngyölít fel.

Idén márciusban öt személyt vádoltak meg egy 27 millió dolláros bitcoin-csalási ügyben.

Az ügy csaknem két évig tartott, és az öt személy a csalás elkövetéséhez egy kiskaput használt ki a Coinsport nevű cégben, amelyet a Casey Block Services ausztrál vállalat üzemeltet.

“Hosszú ideig tartó nyomozás volt, amelyben hatalmas pénzösszeg – több millió font – volt érintett” – jelentette ki akkor Malcolm Isherwood ügyész.

Áprilisban két férfit börtönbe zártak, miután a darkwweb segítségével kokaint vásároltak Dél-Amerikából, amivel több mint 4,8 millió dollárt kerestek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük