A brit rendőrség által lefoglalt kriptók tárolását a Ledger közreműködésével létrejött cég fogja végezni

Egy letétkezelő cég, a Komainu fogja ellátni a brit rendőrség által lefoglalt kriptovaluták tárolását a nyomozások időtartama alatt. A vállalatot a Nomura, a CoinShares és Ledger hozta létre közösen.

Egyre több kriptovalutát foglal le a brit rendőrség

Az első rendőrségi kriptovaluta elkobzásra 2018 júliusában került sor az Egyesült Királyságban. Akkor 1,2 millió font értékben foglaltak le Bitcoint egy bűnbanda tagjától. Az elmúlt néhány évben a Kiberbűnözési Program részeként kiképezték a rendőröket a kriptó nyomozások lefolytatására, valamint a szükséges eszközökkel is ellátták őket annak érdekében, hogy a kétes ügyletek során szerzett kriptó eszközöket le tudják foglalni. Az elkobzások növekedése miatt azonban egyre inkább igény volt arra, hogy biztonságos tárolási lehetőséget találjanak a lefoglalt kriptovaluták számára.

Phil Ariss, a Kiberbűnözési Program vezetője arról számolt be, hogy az Egyesült Királyságban a kiberbűnözés nagyon is jelentős részét teszik ki a virtuális eszközök és a kriptovaluták. Már önmagában az a tény is, hogy új tárolással kapcsolatos megoldásra volt szükség, azt mutatja, hogy nagy összegekről van szó. Egészen ezidáig a rendőrség különféle alternatívákat használt a lefoglalt kriptó tárolására. Biztonsági okokból azonban elérkezettnek látták az időt arra, hogy egy jóval egységesebb megoldás után nézzenek.

A Komainu fogja tárolni a lefoglalt kriptovalutákat

Egy intézményi letétkezelő vállalat, a Komainu lett végül a közbeszerzési eljárás alapján a nyertes ajánlattevő, aki elláthatja a rendőrség által lefoglalt kriptovaluták biztonságos tárolásával kapcsolatos feladatokat. Jean-Marie Mognetti, a CoinShares vezérigazgatója és a Komainu vállalatvezetője elárulta azt is, hogy szükség esetén a CoinShares lesz az, aki segíteni fog a valuták fiatpénzzé váltásában. Annak ellenére, hogy a Komainu alapvetően intézményi befektetőket megcélzó vállalatként működik, Mognetti szerint a cég tökéletesen alkalmas a feladatra. Bizalom, technológia és átláthatóság jellemzi ugyanis a Komainu-t.

A mostani együttműködés könnyen lehet, hogy még csak a kezdet. Úgy tűnik ugyanis, hogy a jövőben más hatóságok is érdekeltek lehetnek egy hasonló partnerség kialakításában.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.