A Cardano bár elérheti az 1 dollárt, az AiDoge mégis jobb befektetés

Az idei év igazán kedvező volt a Cardano árfolyamára nézve. Bár számos turbulenciát tapasztalhattak a befektetők a kriptoszektorban, a Cardano árfolyam stabil erősödést mutat január óta. Az elmúlt néhány napban ugyan a lendület gyengülésének jelei mutatkoztak, ennek ellenére is, aki 2023 elején vásárolt ADA-t, annak több mint 50% hozam ütötte a markát.

A Cardano árfolyama cikkünk írása idején 0.368 dollárnál áll, míg a teljes piaci részesedése egy hajszállal van a 13 milliárd dollár alatt. Ennek köszönhetően az ADA továbbra is a 7. legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező projekt.

A gazdaságban tapasztalható pozitív eseményeken felbuzdulva sokan azon a véleményen vannak, hogy év végére az ADA értéke akár az 1 dollárt is elérheti.

Ennek ellenére azonban sokan még egy ennél is jobb profittal kecsegtető projektre figyeltek fel. Az AiDoge csapata ugyanis a natív AI érmék eladásából több mint 8 millió dollárt tudott gyűjteni. Ez a teljesítmény már csak azért is elismerésre méltó, mert az előértékesítés mindössze néhány hete vette kezdetét.

Volatilis maradhat a Cardano árfolyama

Az ADA számára 2023 régóta várt enyhülést hozott el. A kriptotél során a Cardano árfolyama hihetetlen mértékben gyengült. A token értéke 2021 szeptemberében meghaladta a 3 dollárt, azonban ezt követően nem volt megállás lefelé.

A 3 dolláros csúcstól 2022 decemberéig az érme értékének jelentős részét, közel 90%-ot veszített az értékéből.

A januári fordulópont után viszont az árfolyam emelkedni kezdett, így bizakodó befektetők 56% hozamra tehettek szert. Továbbra is elmondható, hogy a technikai adatok alapján a befektetők továbbra is úgy látják, hogy az ADA erősen alulértékelt.

Erre a legnagyobb bizonyítékot a különböző mozgóátlag-adatok szolgáltatják.

cardano arfolyam maj16

A 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) jelenleg a 0.3518-nál áll, ami így erős támaszként szolgál. A 10 napos SMA szintén pozitív képet fest a mostani 0.3661-es értékkel.

Az erősödést pedig az sem tudta megtörténi, hogy az árfolyam április közepén 15%-kal csökkent. Az 50 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) továbbra is pozitív trenden áll.

A Bull Bear Power (BBP) index alapján szintén azt látjuk, hogy a korábbi folyamatos gyengülés után pozitív irányba fordult a vásárlói hangulat.

Jelenleg a legfontosabb a Cardano árfolyamára nézve, hogy képes lesz a 0.36-0.38 dolláros árfolyamsávban maradni. Abban az esetben, ha ez nem sikerül, könnyen előfordulhat, hogy az év eleje óta tartó bikafutam a visszájára fordul.

Elérheti a Cardano értéke az 1 dollárt?

A legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező érmék közül kétségtelenül a Cardano az egyik legvolatilisebb. A múltban a befektetők számtalanszor tapasztalhatták már, hogy az árfolyam gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra, szinte példátlan mozgásba kezd.

Mivel ezek a mozgások a legtöbb esetben korrelálnak az amerikai gazdasági adatokkal, így az ADA befektetői számára érdemes ezeket figyelemmel kísérni.

Az amerikai jegybank (Fed) által közölt legfrissebb adatok alapján arra lehet következtetni, hogy az infláció növekedésének mértéke lassuló pályára állt. Pontosan ezért a legtöbb szakértő azon a véleményen van, hogy a gazdaság 2023 végére visszatérhet a régi kerékvágásba.

A vártaknak megfelelően a Fed legutóbb 25 bázispontos alapkamat emelést hajtott végre. Számos piaci szereplő jelenleg azon a véleményen van ezzel kapcsolatban, hogy a mostani lehetett az utolsó emelés, azonban a csökkentésre még a jelek szerint várni kell.

Ez pedig már csak azért is tűnik valószínűnek, mert a bankszektorban látható válság jelentősen elnyújthatja az alapkamat csökkentésének várható idejét. Abban az esetben, ha a Fed úgy dönt, hogy nem kockáztatja a bankszektor válságának eszkalálódását, az pozitívan fog hatni az ADA árfolyamára is.

Szintén az ADA mellett szól a Cardano ’Voltaire’ korszak bevezetése. Ennek keretén belül az ADA hálózata teljes mértékben egy decentralizált autonóm szervezetté (DAO) válhat.

8 millió dollárt gyűjtött az AiDoge – csatlakozni még mindig nem késő!

Amint az látható, a Cardano árfolyama erősen volatilis. Pontosan ezért, azoknak a befektetőknek, akik kevésbé rizikós projekteket keresnek, amivel egyúttal nagyobb hozamot is el lehet érni, akkor az AiDoge-ot mindenképpen érdemes megfontolni.

Az AiDoge előértékesítése csupán 3 héttel ezelőtt vette kezdetét, ennek ellenére azonban a mémeket és mesterséges intelligenciát ötvöző projekt sikere töretlen.

aidoge 8 millio

Az összesen 20 előértékesítés szakasz során a fejlesztők célja összegyűjteni 14.9 millió dollárt, aminek már több mint a fele teljesült.

A mostani, 13. szakasz során a befektetők 0.00003080 dolláros áron juthatnak hozzá az AI érmékhez. A gyűjtés eddigi tempója alapján könnyen lehet, hogy már május végére teljesülni fog az összegyűjteni kívánt összeg.

Ekkor az érmék 0.0000336 dolláros áron kerülnek majd listázásra. Más szóval, a most csatlakozók a tőzsdeinél jelentősen alacsonyabb áron csatlakozhatnak.

Nézd meg az AiDoge-t

Az AiDoge nem csak innovatív, hanem egyedülálló is

Dióhéjban az AiDoge fejlesztői egy olyan eszközt fognak nyilvánosságra hozni, ami tökéletesen képes ötvözni a ChatGPT és a MidJourney mesterséges intelligencia platformokat.

A létrehozott eszközzel pedig mindössze néhány címszó megadásával bárki képes lesz a legviccesebb mémeket létrehozni.

A fejlesztők a mémgenerátor mesterséges intelligenciáját kriptohírek és vicces képek felhasználásával tanítják. Ennek köszönhetően a felhasználók biztosak lehetnek majd benne, hogy a létrehozott alkotások mindig naprakészek lesznek.

A mémgenerátort kreditek segítségével lehet majd használni, amiket AI érmék beváltásával, illetve stakeléssel lehet majd megszerezni.

Azt követően, hogy egy mém elkészül, kikerül a közösség hírfolyamára, ahol lehetőség van szavazni róla. Minden hónap végén a legtöbb szavazatot kapó felhasználók további AI érméket, továbbá exkluzív digitális ajándékokat fognak kapni jutalmul.

A jutalmak kiosztása után a szavazatok lenullázódnak, ezáltal mindenki egyenlő esélyekkel fog indulni minden hónapban.

A kiosztott nyeremények mértéke pedig elsősorban annak lesz a függvénye, hogy mekkor az AiDoge felhasználói bázisa. Vagyis ahogy a közösség növekszik, úgy lehet majd egyre nagyobb nyereményeket elérni.

Más szóval az AiDoge közössége képes lesz egy fenntartható, mégis folyamatosan növekvő ökoszisztémát létrehozni.

Amennyiben csatlakozni szeretnél, az AI érmék vásárlását pillanatok alatt el tudod végezni.

Nincs másra szükséged, csak egy kriptotárcára, amit az AiDoge weboldalán keresztül tudsz majd csatlakoztatni az előértékesítéshez.

Ezt követően pedig csak válaszd ki a számodra ideális fizetési módot, add meg, hogy mennyi érmét szeretnél beszerezni, végezetül kattints a vásárlás gombra.

Ha szeretnél az év egyik legizgalmasabb kripto-mesterséges intelligencia projektjének a részese lenni, az AiDoge-ot nem érdemes kihagyni!

Nézd meg az AiDoge-t

További hírek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**