40-szeres megtérülést hozott a Covid-csekk a Cardano-befektetőknek

Ha az amerikai állampolgárok a 2020 áprilisában kapott első 1200 dolláros COVID-os csekkeket Cardano (ADA) vásárlására használták volna fel, akkor most közel 45 000 dollárral lennének gazdagabbak.

Körülbelül egy év telt el azóta, hogy a COVID-19 eljutott a nyugati világba is, és hatalmas gazdasági és egészségügyi válságot okozott. Következésképpen valamivel kevesebb, mint tizenkét hónap telt el azóta, hogy még az akkori Trump kormány jelentős segélycsomagokat fogadtatott el a Kongresszussal. A segélycsomag része volt, hogy minden felnőtt amerikai állampolgár, aki kevesebb mint 75 000 dollárt keresett évente, 1200 dolláros csekket kapott segély formájában.

Noha nagyon valószínűtlen, ez a bizonyos összeg elképesztő hozamot eredményezhetett volna, ha az amerikai állampolgárok úgy döntenek, hogy bizonyos eszközökbe fektetik az értékét. Az egyik ilyen eszköz azonban igazán kiemelkedik a többi közül. Ugyanis a 2020 április közepén Cardano-ba fektetett 1200 dollár ma közel 45 000 dollárt érne.

A segély befektetése: 11 hónappal később – Cardano a győztes

A február 14-i árak alapján egy Bitcoin-befektetés 620%-os megtérülést eredményezett volna. Vagyis a befektető 8 640 dollárt tehetett volna zsebre, ha a segélyét BTC-be fekteti. Még figyelemre méltóbb volt a feltételezett Ethereum vásárlása. Itt 1025%-os növekedés történt, vagyis 13 500 USD lett volna az eredmény.

A legfrissebb adatok és árak – különösen a mai napi árfolyam alapján- azt jelzik, hogy mindkettő megtérülése még továbbnőtt volna. 9 493 dollár lenne BTC esetén és 14 403 dollár ETH esetén.

Amint azt a fenti grafikon is mutatja, a befektetők profitálhattak volna akkor is, ha olyan részvényeket vásárolnak, mint az AMC és a Tesla, vagy közvetlenül befektettek volna a népszerű tőzsdeindexekbe, a Nasdaq Composite-ba és az S&P 500-ba.

Ezzel szemben az aranyba helyezett 1200 dollár valójában veszteséget eredményezett volna. A nemesfém ára az elmúlt tizenegy hónapban kissé csökkent.

Cardano (és GME) uralkodása

Már a fent említett befektetések többsége is figyelemre méltó hozamot eredményezett volna! Viszont a fenti grafikon mégis kettőt emel ki egyértelmű győztesként: a GME-t és az ADA-t.

Az utóbbi időben az egekbe szöktek a GameStop részvényei. Idén sokat hallottunk már a kínlódó vállalatról, miután részvényeit fedezeti alapok vették célba és lakossági befektetők védték a Redditen. Így az ilyen befektetés a második helyet foglalja el, mivel a 2020 április közepén GME-be fektetett 1 200 dollár jelenleg 44 288 dollárt érne.

Lenyűgöző, nem? Van azonban egy másik lehetőség, amely még figyelemre méltóbb eredményeket hozott – a Cardano. A teljes decentralizációt célzó blokklánc projekt natív kriptója sziporkázott az elmúlt évben.

Az ADA-val 2020. április 15-én nagyjából 0,032 dolláros árfolyamon kereskedtek. Azóta több mint 3500%-kal nőtt értéke, és e sorok írásakor körülbelül 1,17 dolláron áll. Ez azt jelenti, hogy ha a befektető az egész segély csekk értékét ADA vásárlásra fordította volna, akkor kevesebb mint tizenegy hónappal később 44 800 dollár üthette volna a markát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük