A Cardano platformon is hamarosan indulnak az első okosszerződések

Az Input-Output Hong Kong (IOHK), a Cardano (ADA) platform mögött álló blokklánc fejlesztő vállalat, bejelentette, hogy az Alonzo Purple teszthálózat már működik.

A Blue és White névre keresztelt első két Alonzo frissítést követően a végleges, Alonzo Purple frissítés után elindult az első teljesen nyilvános Cardano teszthálózat, amely támogatja az okosszerződéseket is.

Felkészülés az utolsó szakaszra

„Ez egy fontos pillanat, amely hatalmas előrelépést jelent az okosszerződések bevezetésében a Cardano hálózaton, amit augusztus végére/szeptember elejére tervezünk élesíteni” – közölte a fejlesztői csapat a Twitteren.

A kritikus frissítéssel, amely okosszerződéses funkciókat vezet be a Cardanonál, a fejlesztői csapat folytatja a kriptotőzsdék szisztematikus bevonását.

„Azt szeretnénk biztosítani, hogy a lehető legtöbb tőzsde ‘Alonzo hard-fork-ready’ legyen, amikor hard forkoljuk a hálózatot, annak biztosítása érdekében, hogy ügyfeleink megszakítás nélkül hozzáférhessenek az ADA-jukhoz, és ne kelljen várniuk arra, hogy ezt utána rendezzék”-tette hozzá az IOHK, miközben a Cardano zökkenőmentesen belép a régóta várt okosszerződések korszakába.

A hard fork combinator (HFC) esemény

A világ ötödik legnagyobb kriptovalutája mögött álló csapat a következő hetekben tervezi a teljes okosszerződésekkel kompatibilis platform verzió bevezetését. A kezdeti bevezetési fázist követően az IOHK hard forkolja a hálózatot, és megnyitja az Alonzo Purple teszthálózatot minden olyan fejlesztő számára, aki csatlakozni szeretne.

„Ami igazán klassz, az, hogy öt másodperccel a HFC esemény után futtathatod a Plutus kódot a Cardano-n… Ha igazán kreatív vagy és érted a lényeget, akkor elkezdheted írni és telepíteni az okosszerződéseidet a mainneten. Ez nagyon klassz dolog. Vagy várhatsz két, három hetet, és a teszthálózat olyan állapotban lesz, hogy teljes „Cadillac” élményben lesz részed. Írhatsz dolgokat, és ott elhelyezheted.” – nyilatkozta a Cardano megalkotója, Charles Hoskinson egy élő Youtube közvetítésben.

A Cardanonak még mindig be van ütemezve az augusztus 12-13-ra tervezett HFC esemény Hoskinson állítása szerint. Hoskinson rendszeresen frissíti a bevezetés előrehaladásáról a híreket. A fejlesztői csapat pedig felkészül az “okosszerződések hatalmas hullámára”, amely hamarosan eléri a hálózatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük