Hoskinson: Több mint 100 cég váltana Ethereumról Cardanóra

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Charles Hoskinson, az IOHK alapítója és vezérigazgatója a Bloombergnek adott legutóbbi interjújában azt nyilatkozta, hogy több mint 100 vállalat váltana az Ethereumról és a Cardanóra. Véleménye szerint a Cardano megérett arra, hogy különféle projektek otthona legyen.

Néhány nappal ezelőtt látott napvilágot a hír, hogy a SingularityNET, egy humanoid robot mögött álló mesterséges intelligenciával foglalkozó cég a Cardanóra való áttérésen töri a fejét. Annak ellenére, hogy az ADA, mint kriptovaluta elképesztő népszerűségnek örvend és az ötödik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta, az alapját adó blokkláncot eddig sokan elutasították, így komoly előrelépés lenne egy AI vállalat Cardanóra történő áttelepülése. Mint a CoinMetrics-től Nic Carter is rámutatott, a Cardanónak egyetlen figyelemre méltó alkalmazása nincs jelenleg:

“Nincs tudomásom arról, hogy egyetlen népszerű alkalmazást is a Cardanóra telepítettek volna, és a fejlesztők körében sem láttam lelkesedést a platform iránt.”

A DeFi és az NFT nem igazán érdekli Hoskinson-t

Hoskinson Carter-rel szembemenve úgy véli, hogy a Cardano blokklánc végtelen lehetőségeket kínál a DeFi és az NFT projektek számára is, hiszen sokkal olcsóbb, illetve hatékonyabb, mint a jelenleg vezető szerepet betöltő Ethereum.

Mint arról már korábban mi is írtunk, az Ethereum magas tranzakciós díjaival sokakat elriaszt, a fejlesztők olyan alternatív hálózatokat keresnek, melyek kevésbé költségesek. Itt jöhet a képbe a Binance Smart Chain mellett a Cardano is. Hoskinson szerint azért került a blokklánca hátrányba, mert később került a piacra.

“Az utolsók között kerültünk a piacra, de helyesen tettük, elképesztően vad nyolc év áll mögöttünk” – mondta.

Hoskinson szerint a Cardano blokklánc biztonsága és irányítása lazán felülmúlja az Ethereumét, ezért olyan alkalmazások számára akarja azt elérhetővé tenni, mint a választással és az ellátási láncok nyomon követésével foglalkozó megoldások. A 33 éves matematikus kijelentette, hogy kevésbé érdeklik az olyan decentralizált váltók, mint az Uniswap, és az olyan gyűjthető kriptovaluták, mint CryptoKitties.

„Nem érdekel az Uniswap, a CryptoKitties és a hasonló dolgok. Ez egy buborék, ami jön, és megy, mint Pet Rocks és Beanie Babies. Több mint 100 vállalat váltana az Ethereumról a Cardanóra. Az én hálózatomra hozhatod a költségek egy századért a DeFi projektedet.”

Hoskinson-ból sztár lett

Míg a Cardano még mindig messze áll attól, hogy a DeFi projektek vagy a kormányzati megoldások blokklánca legyen, Hoskinson igazi híresség lett a kriptoközösségben. A milliárdos fiatalember rajongói tábora egyre nagyobb. A kriptosztár a YouTube-on 105 ezer követővel, a Twitteren pedig már több mint 250 ezer követővel rendelkezik. Állítása szerint rengeteg levelet kap a támogatóitól, akik között igazi csodálói is akadnak. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

A repülőtereken felismernek. Ez a legszürreálisabb része az egésznek” – mondta Hoskinson.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.