A Cardano visszatért, és ezúttal az új frissítés mellé egy jelentős mérföldkő is társult

A Cardano hivatalos Twitter fiókján jelent meg a héten egy bejegyzés, amelyben az áll, hogy a tárcáinak száma átlépte a 2 milliós határt. A hálózat már májusban elérte az 1 millió darabot. Vajon ez segíteni fogja az érme hírnevét és piaci kapitalizációját, amelyek már amúgy is eléggé gyorsan nőnek?

Másrészt a Cardano Foundation sikeresen végrehajtotta az Alonzo hard forkot, amely lehetővé tette az okosszerződéseket a hálózatán. Charles Hoskinson, a Cardano alapítója azóta a blokklánc technológia afrikai elterjedésére fordította a figyelmét. Előző héten azt állította, hogy a tervek szerint a Cardano blokkláncra alapozva körülbelül 5 millió etióp tanuló fogja megkapni a saját digitális azonosítóját. Ezek a digitális azonosítók a diákok tanulmányaihoz kapcsolódnak majd.

A Cardano technológiai fejlődése és fejlesztése ugyancsak felgyorsult az Alonzo után. Nemrégiben Hoskinsont a Cardano második rétegű skálázási megoldásáról, a Hydráról kérdezték.

„Folyamatosan bővíteni fogjuk a Hydra erőforrásait. Továbbá megpróbáltunk felkeresni néhány csapatot annak érdekében, hogy megfelelővé tegyük a munkafolyamatot. Emellett fontos lesz, hogy a tranzakciós forgalom nagy részét tehermentesítsük, amely a jövőbeli alkalmazásokból származik majd.”-fogalmazta meg Hoskinson.

A Cardano a tranzakciókat a láncon kívülre, a staking poolokba vagy a Hydra Node-okba irányítja, anélkül, hogy magát a ledgert felosztaná. Minden Hydra Node 1000 tranzakciót képes feldolgozni másodpercenként, és 1000 ilyen node van. Ez azt jelenti, hogy a teljes hálózat akár 1 millió tranzakciót is képes feldolgozni másodpercenként. A második rétegű megoldások egy bevált protokoll szerint működnek, hogy javítsák a hálózati teljesítményt a láncban. A számok szerint a Cardano új játéktérre léphet, és a jövőre nézve felveheti a versenyt a hasonló technológiákkal. A projekt még mindig tesztelés alatt áll és nem rendelkezik pontos indítási időponttal. Azonban, ha ez egyszer elindul, akkor azzal hatalmas lehetőségek látnak majd napvilágot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.