Sikeres a Cardano Alonzo frissítés a tesztneten

Az Input Output Hongkong (IOHK) fejlesztő cége bejelentette, hogy az Alonzo testnet szeptember elsején megtörtént implementációja sikeres volt. Így most már egyre közelebb vagyunk a szeptember 12.-ei dátumhoz, amikor a mainneten is elindul a frissítés. Az IOHK közleménye szerint a frissítések gyökeres újításokat hoznak majd, ahogy arról többször írtunk is. Így már lehetőség lesz okosszerződéses funkciók használatára a Cardano hálózatán is. Ezzel pedig a Cardano is otthont adhat DeFi alkalmazásoknak a jövőben.

Már csak pár nap és jöhetnek a Cardano decentralizált appok

A frissítés tesztelése a megfelelő ütemben zajlik, úgyhogy a fejlesztők szerint minden készen áll a hardforkra. A hírekre válaszul a Cardano hálózat natív kriptovalutája, az ADA 10%-ot emelkedett egyetlen nap alatt és valaha volt legmagasabb csúcsán, 3,1 dolláron jegyzik. És a folyamatos növekedés nem meglepő, már augusztus egésze során egyre jobban nőtt az ADA árfolyama, ahogy a kriptoközösség egyre jobban várja az okosszerződés funkciók bevezetését a hálózaton. A cikk írásának pillanatában egyébként kissé visszaesett az ár, 2,93 dolláron cserélnek gazdát a tokenek. Mindössze harminc nap alatt az ADA 135%-kal növelte árát 1,32 dollárról a fentebb említett csúcsra. Ez pedig azt is jelenti, hogy az ADA egyre közelebb van a 100 milliárd dolláros piaci kapitalizációhoz. Tovább csökkenti tehát lemaradását a második helyen 445 milliárd dolláros kapitalizációval álló Ethereum mögött.

Árfolyam

Ugye a Cardano testnet frissítés sikere már előrejelzi azt is, hogy az aggodalmak ellenére majd a frissítés gond nélkül fog felkerülni a mainnetre is. És ezzel már azt a gyenge pontot is felszámolják az IOHK fejlesztői, ami eddig a Solana vagy éppen az Ethereum láncaival szemben nagy hátrányuk volt. Az IOHK projektvezetője, Nigel Hemsley szerint a következő másfél hétben nagyon kemény tesztelés zajlik majd még, hogy biztosítsák, az okosszerződéses kód megfelelően működik. Úgyhogy szeptember 12.-e után nagy valószínűséggel egy új korszak kezdődik a Cardano életében. Ebben lehetőség lesz decentralizált pénzügyi lehetőségek használatára és a fejlesztők is jöhetnek a decentralizált applikációikkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük