A Cardanót választották Buterin követői a legjobb Ethereum alternatívának

Még pénteken a Twitteren tartott egy kis miniszavazást Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója. Azt kérdezte követőitől, hogy ha most az Ethereum felhasználók 2035-ben ébredhetnének fel, akkor melyik kriptovalutát preferálnák arra, hogy a világ összes tranzakciójának és megtakarításának 80%-a ebben kerüljön lebonyolításra és nem az ether lenne az.

A Cardano egyértelműen valós alternatíva az Ethereum mellett

Az első szavazásnál Buterin a Bitcoint, a Cardanót, a Solanát és az amerikai dollárt kínálta fel opciónak. Az összes válaszadó 42%-a a Cardanót választotta, 38%-uk a bitcoint mondta, a SOL-ra pedig 13,1% szavazott. A maradék 6,5%-a Buterin követőinek úgy hiszi, hogy 2035-ben teljesen a dollár fogja még mindig uralni a piacokat. Volt aztán egy második szavazás is, ott a Tron, a BNB, a NEO és a kínai jüan volt opció. Ebben a megmérettetésben a Tron szerezte meg a szavazatok 51%-át, míg a BNB a 28%-át. A NEO is 20% felett teljesített, a kínai jüan viszont csak 4,1%-os támogatást kapott. Buterin akciója komoly hullámokat is kavart, hiszen például a Dogecoin egyik ismert arca, Matt Wallace csalódásának adott hangot, hogy a DOGE nem került be a szavazásba.

Buterin Twitter

Tette mindezt azután, hogy a Tesla a mémcoint is elérhető fizetési móddá tette termékeihez. A Tron alapítója, Justin Sun örült az eredménynek, de tweetjében arra jutott, hogy sokkal jobb lenne, ha a TRON, az Ethereum és a BNB egy közös lánccal uralná a piacokat 2035-ben. A Cardano (ADA) komoly győzelme a bitcoin felett sokak szerint nem váratlan. Mert míg a bitcoin főleg értékmegőrző funkciót lát el komoly felhasználási opciók nélkül, addig a Cardano nagyon komoly okosszerződési rendszerrel működik. Emellett környezetbarát blokkláncnak is tartják, míg a bitcoin esetében nagyon sokat beszélnek a környezetre gyakorolt káros hatásokról. A Tron ezzel szemben a DeFi lehetőségei miatt népszerű, megbízhatóságának és skálázhatóságának köszönhetően pedig rendkívül gyorsan tud tranzakciókat feldolgozni. Túl komoly konzekvenciákat nem érdemes levonni a szavazásból, hacsak azt nem, hogy a Cardano az Ethereum felhasználók körében is nagyon népszerűnek számít.